POSTOJI ČAK 15 TIPOVA PENISA! Ovo su najčešći, a jedan je posebno OMILJEN MEĐU ŽENAMA!
Morate razgovarati, Foto: Profimedia

naučnici kažu

POSTOJI ČAK 15 TIPOVA PENISA! Ovo su najčešći, a jedan je posebno OMILJEN MEĐU ŽENAMA!

Dali su i uputstva kako postupati sa njima za više seksualnog zadovoljstva.

Objavljeno:

Svaki penis je poseban po dužini, debljini, boji..., ali neki su seksolozi odlučili svrstati penise u tipove. Izbrojali su su petnaest tipova, po vrlo različitim kriterijumima; jednom je to veličina, drugi put boja, treći put postojanost, četvrti put dlakavost itd. Dali su i uputstva kako postupati sa njima za više seksualnog zadovoljstva.

1. Veliki penisi

Veliki penis je svaki muški polni organ koji je u erekciji dugačak 18 centimetara i više (prosečan penis u erekciji ima oko 13 cm). U sekstingu je emdži za takve primerke patlidžan, dok one prosečne označava sličica šargarepe.

Stručnjaci kažu da su naša tela fleksibilna i da svaki penis može ući u vaginu. Važno je puno pažnje posvetiti predigri, jer vagina mora biti doista jako vlažna, pa i pomoću dodatne lubrikacije, da bi se olakšala penetracija. I izbegavajte pozicije u kojima penis može ući preduboko. Ovo je jedan od najomiljenijih penisa među ženama (ali samo ako se sa njim zna baratati).

2. Mali penisi

Medicinski se malim penisom smatra onaj koji je u erekciji dugačak najviše 7,5 centimetara. Ali, dužina je jedno, a obim, odnosno širina nešto sasvim drugo, kaže urolog dr. Josef Alukal sa Medicinskog centra Univerziteta Kolumbija. A mnoge se žene slažu da je obim važniji od dužine.

Kako bi žena bolje osetila mali penis iskušajte određene poze, na primer, neka prilikom penetracije njegova karlična kost pritiska klitoris.

3. Oni koji rastu (growers)

Većini muškaraca u erekciji penis očito raste, po istraživanju magazina Men's Health 79 posto muškaraca ima grovere (engleski za 'one koji rastu'). Prosečni penis je u opuštenom stanju dugačak oko devet centimetara, pa se može reći da se u erekciji produži oko 50 posto, na pomenutih prosečnih 13 cm u ukrućenom stanju.

Tokom predigre čvrsto prstima uhvatite bazu penisa. Tako će biti čvršći i teoretski lakše postići svoj puni potencijal. Ako ništa drugo, može mu odgoditi orgazam, pa ćete oboje uživati nešto duže.

4. Uvek podjednako veliki (showers)

Ima i penisa koji su manje-više jednake veličine i u opuštenom stanju i u erekciji. Takvih je 21 posto. Ali, to ne mora značiti da je penis veliki, nego samo da je mala razlika između dva stanja. Ali ako je veliki i ponaša se kao shower onda može delovati prilično impresivno. I on je na listi omiljenih.

5. Zakrivljeni

U erekciji se neki penisi neznatno ili znatno zakrivljuju u stranu, a u opuštenom stanju to se ne primećuje.

Možete tu anatomsku različitost shvatiti kao neočekivanu prednost u seksu - razgovarajte sa partnerom o tome kakav seks odgovara vama, a kakav njemu, eksperimentišite sa položajima kako biste oboje dobili najbolje od seksa, savetuje seksualni terapeut Jan Kerner, autor knjige „She Comes First”.

6. Nepredvidivi

Ovo se odnosi na penise koji ne postaju i ne ostaju tvrdi uvek kada bi trebali. Kod oko 40 posto muškaraca događa se da ne mogu postići ili održati erekciju, kaže dr. Alukal. Takva erektilna disfunkcija može biti i znak za veće zdravstvene probleme.

Najbolje što partnerka može učiniti u ovoj situaciji je pružiti svom muškarcu podršku. Dr. Alukal savetuje: „Nemojte reći nešto poput 'U redu je, nije mi važno' i slično, jer vam je važno. Umesto toga, recite 'Zajedno ćemo to rešiti' i onda mu pomozite pronaći lekara, dogovoriti sastanak itd. Tako će vaš partner znati da ste tu za njega i da želite rešiti problem, jednako kao i on.

7. Emocionalno osetljivi

Penis može pasti i zato što je muškarcu neugodno, povezuje seks sa nečim sramotnim, zabrinut je zbog seksa ili ima neke druge mentalne prepreke.

Nesposobnost održavanja erekcije može biti znak da ga nešto muči, primera radi, možda je shvatio da njegovi osećaji za vas nisu tako duboki kao vaši za njega, kaže seksualni terapeut Holi Ričmond. Ili može značiti potpuno suprotno: toliko mu se sviđate i toliko mu je stalo do vas pa oseća ogroman pritisak da vas zadovolji.

Situaciju verovatno možete rešiti razgovorom. Izvan spavaće sobe i kada niko nije go niti ranjiv razjasnite doživljavate li jednako vaš odnos. Nesporazumi i pogrešne pretpostavke mogu biti velike ubice seksa i veze.

8. Glatki

Jeste li ikada videli penis toliko gladak da izgleda kao da je isklesan u mermeru? Ima i takvih, a smatra se da su ugodniji za oralni seks. Kod vaginalnog seksa pak mogu pružiti manje stimulacije, pa možete sebi pomoći prstenom za penis ili rebrastim kondomom.

9. Sa venama

Neki penisi, kao uostalom i drugi delovi tela, imaju naglašeniju anatomiju, pa kada su ukrućeni vene su ne samo vidljive, nego se mogu i osetiti. Hoće li muškarac imati penis sa izraženim venama zavisi od genetike i vežbanja – navodno su oni koji više vežbaju skloniji imati izraženije vene na penisu.

Ovakav penis možda nije lep na prvi pogled, ali mnoge žene se slažu da kod penetracije pruža stvarno veliki užitak.

10. Tamniji

Neretko je koža penisa tamnija od kože ostalih delova tela. Razlog tome je drugačija pigmentacija i produkcija melanina i nema baš nikakve veze sa oblikom ili funkcijom penisa, a pogotovo ne sa akcijom. Zato se najbolje ne zamarati time.

11. Pegavi

Na nekim su penisima uočljive pegice, i opet je to pitanje pigmentacije. Ali, ako primetite novu mrlju ili drugu promenu na koži najbolje je proveriti ih kod lekara, jer mogu biti znak polno prenosive bolesti ili raka kože.

12. Dlakavi

Neki muškarci imaju sreće pa su im stidne dlake lepo raspoređene, a drugima se u gustom rastu protežu preko mošnica i baze penisa, pa i po telu penisa. Stidne dlake imaju svoju svrhu, kaže Holi Ričmond, čuvaju nas od mikroba i bakterija, a pored toga zadržavaju i emituju feromone koji privlače našeg partnera/partnerku.

Međutim, pljuckanje stidnih dlaka tokom oralnog seksa nije nimalo zabavno, pa najbolje što partnerika (ili partner) mogu učiniti je na simpatičan način predložiti šišanje/skraćivanje/brijanje.

13. Obrijani

Neki muškarci preferiraju šišanje ili brijanje intimnih delova. To je dobro jer će partnerci pružiti nesmetan pogled, a verovatno će se lakše odlučiti i na oralni seks. Pre seksa utrljajte lubrikant, penis će biti još klizavijic, što pruža divan osećaj kad je penis vrlo tvrd, predlaže Ričmond.

14. Neobrezani

Neobrezan ili obrezan penis – to je obično kulturalno pitanje (religijsko, tradicijsko itd.). Kod neobrezanih kožica je netaknuta, što može zahtevati malo više truda oko intimne higijene. Prepucijum je vrlo osetljiv na nežne dodire i njegovo navlačenje napred-nazad preko glavića pruža muškarcu veliki užitak, pa se smatra da neobrezani muškarci doživljavaju lepše trenutke u seksu od obrezanih.

15. Obrezani

Obrezivanje, tj. uklanjanje kožice, obavlja se obično u ranom detinjstvu. Iz verskih razloga sprovode ga Jevreji i Muslimani, a vrlo je popularno i u SAD, gde je oko 90 posto odraslih muškaraca obrezano, kaže dr. Alukal. Tamo se počelo sprovoditi krajem 19. veka, jer su neki premoralni čistunci smatrali da će obrezani dečaci manje masturbirati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Gloria.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.