ŽENE, NA OVO MORATE OBRATITI PAŽNJU! Ako muškarac radi ovih 5 stvari u vezi, ODMAH PREKIDAJTE
Na ovaj način vi zapravo postajete svojevrsni zatočenik vašeg ljubavnog odnosa, Foto: Profimedia

obratite pažnju

ŽENE, NA OVO MORATE OBRATITI PAŽNJU! Ako muškarac radi ovih 5 stvari u vezi, ODMAH PREKIDAJTE

Ukoliko se prepoznajete u ovim opisima, onda je definitivno vreme da preispitate svoj odnos odnos sa partner i da konačno budete iskreni prema tome da li vaša ljubav veza ima perspektivu

Objavljeno:

Kada smo u ljubavnoj vezi sasvim je normalno da imamo potrebu da budemo voljeni, da nas partner razume, podržava i da uvažava našu ličnost, i to bi tako trebalo da bude ukoliko ljubavni odnos počiva na zdravim osnovama. Ipak, kako to obično biva, praksa se nažalost često ne poklapa sa teorijom.

Tako mnogi u vezama postanu žrtva emotivne manipulacije, a da toga često nisu ni svesni, što naravno negativno utiče na njihov emotivni i psihički život. Stoga, važno je na vreme prepoznati sve situacije koje mogu biti pouzdan znak da partner manipuliše vama.

Uvek na vas prebacuje krivicu

Ovo je vrlo tipična situacija, odnosno trik kojim se manipulatori u ljubavnim vezama služe kako bu uvek targetirali svog partnera kao dežurnog krivca. Ovde morate biti veoma oprezni jer vrlo lako možete upasti u paukovu mrežu i zaista početi verovati da je problem uvek do vas, čak i onda kada nema apsolutno nikakvog osnova za takav stav.

Na primer, ukoliko mu prigovorite da je suviše neodgovoran jer nije ispunio zadata obećanja u vezi sa nečim oko čega ste se prethodno dogovorili da će biti njegova obaveza, on će izvršiti klasičnu zamenu teza optužujući vas da ste terorista u vezi i da ste suviše zahtevni, ne vodeći računa o njegovim osećanjima.

Ukoliko su ovakve situacije učetsle, onda jej to definitivno prvi znak da ste u vezi sa manipulatorom.

Izigravanje žrtve

Ako ste vi dežurni krivac, onda je sasvim logično da je vaš partner dežurna žrtva, i to je definitivno uloga koja savršeno odgovara njegovoj nameri da manipuliše vama.

Kao što smo prethodono pomenuli - on je taj koji je neshvaćen, svaki vaš komentar, makar bio dobronameran i konstruktivan, doživljava se tragično i kao atak na njegovu ranjivu ličnost, što je zapravo sve samo dobra gluma kako bi na kraju mogao da se ponaša isključivo u skladu sa svojim željama i potrebama.

Smišljene provokacije

Manipulator u ljubavnoj vezi je ponekad pravi virtuoz, koji će vrlo dobro znati sve prednost taktike - napad je najbolja odbrana.

Ukoliko zna da je zgrešio, bilo šta da je u pitanju, neće čekati da vi budete ti koji će pokrenuti raspravu ili razgovor na datu temu, već će vrlo smišljeno hteti da vas isprovocira tako što će vas kritikovati za nešto što je sasvim sporedno i nevažno, kako bi izazvao burnu rekaciju, jer onda ćete vi biti u ulozi neurotičarke koja njega napada zato što ne može da podnese kritiku.

Nezainteresovan je za vaše probleme

Ovo je takođe vrlo tipično ponašanje za nekog ko konstantno manipuliše vama. I sasvim je sigurno da ćete i vi sami osetiti, koliko god to ne želeli ponekad sebi da priznate, da vašeg partnera suštinski ne interesuje bilo šta što vi imate ili želite da mu kažete. On će se samo praviti da vas sluša i da je tu za vas.

Emotivna ucena

I naposletku, jedna taktika koja je vrhunac sebičnosti i smišljene manipulacije u ljubavnoj vezi. Kada poželite da okončate vaš odnos ili pretite da ćete ga ostaviti, onda kreću one najdirektnije emotivne ucene, poput one da će povrediti sebe ukoliko odete iz njegovog života, koje imaju za cilj samo jedno - da vam stvori osećaj krvice i griže savesti.

Na ovaj način vi zapravo postajete svojevrsni zatočenik vašeg ljubavnog odnosa, u potpunosti pod kontrolom partnera koji manipuliše vama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mogujatosama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.