JEDNA REČ MOŽE DA UNIŠTI SVE: Nipošto je ne izgovarajte kada se SVAĐATE S PARTNEROM
Zbog ove reči možete ostati bez bračnog partnera, Foto: Printscreen

NE PRETERUJTE!

JEDNA REČ MOŽE DA UNIŠTI SVE: Nipošto je ne izgovarajte kada se SVAĐATE S PARTNEROM

Jednom izgovorena reč ne može se povući

Objavljeno: 16:17h

Usred svađe s partnerom, u afektu smo skloni da izgovorimo i ono što ne mislimo, a jednu reč je strogo zabranjeno koristiti u žaru svađe sa supružnikom.

Jednom izgovorena reč ne može se povući. A neke reči posebnu težinu imaju ako se izgovore kada smo ljuti, u žaru svađe.

Jednu "otrovnu" reč nikada ne biste smeli da izgovorite u jeku svađe sa supružnikom – razvod. Ta reč može imati izuzetno negativan učinak na vaš brak i čak naneti nepopravljivu štetu.

Ova reč može naneti nepopravljivu štetu u vašem odnosu
Ova reč može naneti nepopravljivu štetu u vašem odnosu foto: Profimedia

Zbog ova tri razloga reč "razvod" nikada ne biste smeli da izgovorite u žaru svađe s bračnim partnerom:

1. Manipulativna je

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom nadajući se da će se time svađa završiti jer će se partner uplašiti. Međutim, ovde je reč o čistoj manipulaciji i možda ćete u tom trenutku dobiti šta ste želeli, ali problem zbog kojeg ste se svađali i dalje postoji pa će kad-tad ponovno isplivati na površinu.

2. Uzrokuje stres i anksioznost

Reč "razvod" vašem supružniku zvuči kao ultimatum, a niko ne voli ultimatume. Zbog njih se osoba može osećati kao da je sterana u ćošak od osobe koja bi trebala da je voli najviše na svetu.

Partner može zaključiti da je bolje da se preda jer će u suprotnom rizikovati gubitak vaše ljubavi, pa i samoga braka. Mogao bi konstantno da bude pod stresom i loše se osćea jer mu brak više ne pruža sigurnost i stabilnost kao nekada.

3. Partner bi zaista mogao da počne da razmišlja o razvodu

Kada partner usred svađe čuje reč razvod, može je doživeti kao pretnju. Bez obzira na to koliko ste dugo u braku, nemojte spominjati razvod osim ako zaista ne želite da se razvedete. Pretnje razvodom nikada nisu rešenje za probleme u braku.

Koristite li tu reč svaki put kada se svađate sa supružnikom, on bi mogao da dođe do tačke kada će pomisliti: "Zašto to stvarno ne bismo uradili? Završimo tu agoniju i rastanimo se." To možda nije bila vaša namera, ali sada je postalo stvarnost, što nikada niste pomislili da će se dogoditi.

Brak koji se temelji na praznim pretnjama, manipulaciji i zastrašivanju nikada ne može biti zdrav i srećan. Svaki bračni par mora delovati zajedno i naučiti kako da se suoči s problemima u braku, pa i onda kada vam sama pomisao na to budi nelagodu. Zato prestanite da spominjete razvod usred svađe i naučite kako da rešite probleme. I najmanji problemčić može postati ogroman problem ako ga izbegavate, ako se rasprava "zagreje“ ili ako zapretite prekidom braka ako ne bude po vašem. Sve dok ste vas dvoje zajedno, biće situacija kada se nećete slagati. Svađa će biti, ali to ne znači da ćete se razvesti. Naučite kako sda se svađate pravedno i kako da rešavate konflikte.

BONUS VIDEO: SA PAŠNJAKA PRAVO U OPERU! Magarac peva kao vrhunski tenor! (VIDEO)

(Espreso.co.rs/Zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.