MUŠKARAC SKINUO KONDOM TOKOM SE*SA I MORAO DA PLATI KAZNU: Ne radite to AKO SU VAM PARE MILE, ovu cifru NE SANJATE
Ilustracija, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

dobro se pazite

MUŠKARAC SKINUO KONDOM TOKOM SE*SA I MORAO DA PLATI KAZNU: Ne radite to AKO SU VAM PARE MILE, ovu cifru NE SANJATE

Evo šta može da se desi ako skinete kondom tokom seksa

Objavljeno:

Sigurno niste ni sanjali da zbog ovoga u seksu možete biti novčano kažnjeni!

Jedan Holanđanin postao je prva osoba u ovoj zemlji koja je priznala skidanje kondoma tokom intimnog odnosa bez znanja svoje druge polovine. Zbog toga on se našao pred optužnim sudijom, priznao je krivicu nakon čega je optužen za prinudu, ali je oslobođen optužbi za silovanje. Takođe, osuđen je na tri meseca uslovno i moraće da plati kaznu od 1.000 evra.

Kod nas ova vrsta zakona je potpuno nepoznata, dok je procenat intimnih odnosa bez kondoma daleko veći nego sa, što u prilog govore i dalje velike brojke neželjenih trudnoća i polno prenosivih bolesti.

Ovaj čin sa engleskog " stealthing" u prevodu znači tajiti ili prikrivati, a čije posledice su očigledne, kao što su neželjena trudnoća, polno prenosive infekcije i psihičke traume.

Šta je tajenje?

Prikrivanje se dešava kada osoba navodi svog partnera da veruje da namerava da koristi kondom tokom intimnog odnosa pre nego što ga skine ili odustane od njegove upotrebe bez pristanka i znanja partnera. Obmanu stručnjaci smatraju činom prinudnog nebezbednog polnog odnosa.

Inače, Kalifornija je postala prva država koja je zabranila ovaj čin 2021. godine, a "stealthing" je ograničen u u nekoliko zemalja širom sveta, uključujući Englesku, Vels, Kanadu, Švajcarsku, Nemačku, Singapur i Australiju.

U Srbiji je u poslednje vreme primećen porast polno prenosivih bolesti, poput sifilisa, a korišćenje prezervativa je najbezbolniji oblik zaštite, ali i kontracepcije. Takođe, činjenica je da većina muškaraca ne voli prezervativ kao varijantu i pronalazi različite izgovore kako ga ne bi nosili, međutim edukacija i razgovor sa partnerom je prvi korak ka rešavanju problema.

Bonus video: SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

09:19

SEKSOLOG I UROLOG O UTICAJU KORONE NA SEKSUALNI ŽIVOT

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.