AKO VAŠ MUŠKARAC OVO RADI, ONDA STE PREVARENE: Otkriveno i SA KIM VAS VARA
Kondom, Foto: Profimedia

PREVARA

AKO VAŠ MUŠKARAC OVO RADI, ONDA STE PREVARENE: Otkriveno i SA KIM VAS VARA

Da li je tačno ili uvredljivo reći da je prevara danas postala deo svakodnevnice? Koji su znaci te svakodnevnevnice?

Objavljeno:

Brak je precenjen. Rečenica koja se čuje sve češće i to od onih koji su deo ove institucije. Koji su razlozi sve češćih prevara?

Postoji jedno nepisano pravilo za mušku prevaru: Žena je kriva jer ga nije dovoljno pazila. Ovaj razlog mnogima, sa pravom, budi bes, dok su drugi pristalice ovog stava.

Druga značjna stavka ove pojave jeste razlika između emotivne i telesne prevare. Većina ispitanih ljudi značajno ističe razliku između emotivne prevare i "samo seksa za jedno veće".

Brojni bračni savetnici bavili su se upravo ovim pitanjem: Zašto muškarci varaju u braku?. Međutim, najbolje odgovore o razlozima muškog neverstva dali su sami muškarci, ali su otkrili i šta je moglo da ih odvrati od prevare.Čak 48% muškaraca navodi emocionalno nezadovoljstvo kao glavni razlog zbog kojeg varaju.

Pitate se gde će Vaš suprug da pronađe ženu sa kojom će da vas prevari, kad je sa Vama uvek, osim kada je na poslu. Upravo tamo! Muškarci varaju na poslu, pa je 40% muškaraca drugu ženu upoznalo u kancelariji. Često je ta žena neko ko ga podržava, hvali ga i divi se njegovim naporima. To je još jedan razlog zašto Vaša kritika čini da se oseća loše kod kuće. Srećom, postoji jasan znak upozorenja kada vaš muž postaje previše blizak sa koleginicom: ako hvali ili spominje koleginicu češće nego kolegu, vreme je da vas dvoje porazgovarate i postavite granice o tome šta jeste i nije u redu na poslu. Da li je prihvatljivo da on radi do kasno, ako su tamo samo ona i on? Da li mogu zajedno da idu na službeni put? Idu na večere kako bi razgovarali o projektu? Pitajte ga kako bi njemu bilo da vi to radite sa svojim kolegom.

Par, Raskid, Razvod, Brak, Krevet, Svađa, Prepirka
foto: Profimedia

Naravno da je i seks bitan. To je jedan od ključnih načina na koji Vaš muž izražava svoju ljubav i oseća bliskost sa Vama. Ipak kada je reč o prevari, samo 6% muškaraca koji su prevarili svoje supruge, imali su seks sa drugom ženom nakon prvog sastanka, istog dana ili noći. Zapravo, čak 73% muškaraca upoznalo je tu drugu ženu više od mesec dana pre nego što se prevara sa njom desila.

To znači da imate vremena da vidite znake upozorenja pre nego što Vas Vaš muž prevari – možda čak i da vidite da dolazi do toga i pre nego što on počne da razmišlja. Obratite pažnju na ove signale: provodi više vremena daleko od kuće, prestaje da traži seks, češće je sreman na svađe, izbegava vaše poziv...

Ključni savet samih bračnih savetnika jeste praktično rešavanje ovog problema, tj. odlazak na zajedničke terapije. Ukoliko želite da oprostite i sačuvate svoj brak ovaj savet će svakako uroditi plodom, ali trebalo bi da znate da ko jednom prevari, prevariće opet.

(Espreso/Minut za mene)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.