OVO SU ČETIRI TIPA ŽENSKOG ORGAZMA: Ginekolog OTKRIO gde svi muškarci GREŠE kada ga traže
Orgazam. Ilustracija, Foto: Profimedia

Vrhunac

OVO SU ČETIRI TIPA ŽENSKOG ORGAZMA: Ginekolog OTKRIO gde svi muškarci GREŠE kada ga traže

„Nije da je sam orgazam drugačiji; već je način na koji se on postiže orgazam drugačiji."

Objavljeno: 09:43h

Možda ste čuli da vaši prijatelji pričaju o neverovatnom orgazmu bradavica ili intenzivnom analnom orgazmu i pitali se da li su to različite vrste orgazama.

Evo odgovora: Ovo je zapravo mali mit. „Kada ljudi kažu da postoje različite vrste ženskih orgazama, obično misle koja je erogena zona stimulisana za orgazam“, objašnjava dr Sara Tvogud, akušer i ginekolog iz Kalifornije, SAD.

„Nije da je sam orgazam drugačiji; već je način na koji se on postiže orgazam drugačiji." Pa hajde da to objasnimo. Ako stimulišete različite delove tela, možete postići orgazam. Regije koje vam mogu pomoći da doživite orgazam su:

  • Klitoris: Prema istraživanju objavljenom u Journal of Sek & Marital Therapi, oko 36% od 1.000 žena sa kojima su razgovarale reklo je da im je potreban neki oblik stimulacije klitorisa da bi doživjele orgazam. Možete videti deo svog klitorisa neposredno iznad otvora vaše vagine. Isplati se znati gde vam je klitoris, lakše ćete istražiti šta vam prija kada je seks u pitanju.
  • Vagina: To je kada doživite vrhunac tokom vaginalne penetracije. Studija je pokazala da samo 18% ženskih orgazama dolazi od vaginalne stimulacije.
seks
foto: Profimedia
  • Anus: Možda ćete doživeti analni orgazam dok vam je stimulisan spoljašnji deo anusa.
  • Erogene zone: Imate erogene zone po celom telu. Ovo su mesta gde je zaista dobar osećaj biti dodirnut. Neke erogene zone uključuju vaše grudi, usne, vrat i bedra.

Bez obzira gde vas dodiruju, ako doživite orgazam, vaše telo reaguje na isti način. Ali vrlo je važno zapamtiti da ne postoji „pravi“ orgazam – svi mi doživljavamo seksualno zadovoljstvo na različite načine. Veoma je zdravo da istražujete šta volite sami ili sa partnerom kome verujete.

(Espreso/Flo health)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.