OVU SITNICU ŽENE OBOŽAVAJU NA MUŠKOM TELU: Ko bi rekao da je baš TO u pitanju
Muškarac, Foto: Printscreen/TikTok/ joshandpres

DA LI I VAS TO PRIVLAČI?

OVU SITNICU ŽENE OBOŽAVAJU NA MUŠKOM TELU: Ko bi rekao da je baš TO u pitanju

Ako ste muškarac u vezi sa ženom i po subjektivnoj proceni nemate savršeno telo, samo napred i pitajte je kakav tip tela preferira kod muškaraca.

Objavljeno:

Ako je rekla nešto drugo osim ‘masivnih trbušnjaka’, ‘nauljenih izbočenih bicepsa’ ili ‘snažnih definisanih ruku’, velika je verovatnost da vas laže kako vam ne bi povredila ego, barem prema studiji iz Griffith Univerziteta iz Kvinskenda, piše 24sata.hr.

Cilj studije bio je da se testira koliko je fizička snaga važna za fiziku privlačnost muškaraca. Fotografije muških torza bez glave prikazane su grupama žena od kojih se tražilo da ocene njihovu privlačnost ili fizičku snagu. Neki su bili normalni studenti, drugi muškarci koji su vežbali tri do pet puta nedeljno. Testirane su snage svih muškaraca.

Prema istraživanju, ako ste ocenili bolje manje mišićavo telo, odnosno mršavo, u manjini ste. Zapravo, od 160 anketiranih žena, nijednoj nije bilo privlačnije to telo.

– Nismo bili iznenađeni što su žene fizički snažni muškarci više privlačili … iznenadilo nas je koliko je moćan efekat bio – rekao je glavni autor istraživanja Aron Sel.

Telo
foto: Profimedia

Najveći prediktor koliko su muškarci bili privlačni ženama u istraživanju bila je njihova percepcija fizičke snage. Muškarci za koje se smatra da su najjači činili 70 posto muškaraca za koje se smatra da su najatraktivniji. Nakon daljnje analize, istraživači su takođe otkrili da žene preferiraju visoke i vitke muškarce – ali i dalje s istaknutim mišićima.

Istraživanje objavljeno u časopisu Proceedings of the Royal Society suprotstavlja se ideji da vas snaga samo privlači suprotnom polu do trenutka kada vas možda doživljavaju ‘previše mišićavima’ i ponovno postajete manje privlačni. Tim je to sveo na prethodne studije sprovedene s linijskim crtežima, a ne sa stvarnim fotografijama.

Bolje i deblji nego mršav bez mišića

Ako nemate idealan oblik tela (poput otprilike svih koji nemaju vremena da svaki dan idu u teretanu), ne brinite. Prvenstveno, očigledno, izgled nije sve. Vrlo je malo verovatno da će ljudi u bilo kojem trenutku u bliskoj budućnosti birati partnere po kriterijumu njegovog torza.

Drugo, ovo nije bila velika studija. Ukupno 160 žena nije velik broj učesnika, a potrebna su dalja istraživanja. Tim priznaje da su druge studije pokazale da žene imaju tendenciju da preferiraju ženstvenija lica koja se obično ne nalaze na vrhu izrazito mišićavog tela.

Uz to, istraživači su pružili još jednu ‘umirujuću stvar’:

– Čak i ako ste malo gojazni, to izgleda snažno. U osnovi je biti jak, deblji momak u redu, što mislim da bi mnogima donelo utehu – kažu istraživači, a prenosi IFL Science.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.