NIJE KAO ŠTO MISLITE: Evo koliko NOVAC i VOĐENJE LJUBAVI utiču na sreću u vezi!
Ilustracija, Foto: Profimedia

detaljno istraživanje

NIJE KAO ŠTO MISLITE: Evo koliko NOVAC i VOĐENJE LJUBAVI utiču na sreću u vezi!

Zadovoljstvo u vezi upoređeno je i s bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici

Objavljeno:

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom poslednjih 40 godina provodilo se detaljno istraživanje, čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu „Social Psychological and Personality Science“.

– Istraživanje je potvrdilo da su parovi koji vode ljubav jednom sedmično puno srećniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće – piše u istraživanju.

Tema istraživanja bila je intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom uopšteno. Rezultati koje su dobili sigurno su razveselili brojne parove širom sveta.

Ljubav, Par
foto: Profimedia

Naime, istraživanje je potvrdilo da su parovi koji vode ljubav jednom sedmično puno srećniji i zadovoljniji od onih koji to čine puno češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod plahti dva puta mesečno ili ređe.

Zadovoljstvo u vezi upoređeno je i s bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici. Pokazalo se da više novca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redovni seks.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.