OVO SE DEŠAVA SA TELOM AKO DUGO NEMATE SE*S: I gore je nego što mislite!
Seks, Foto: Profimedia

KO BI REKAO

OVO SE DEŠAVA SA TELOM AKO DUGO NEMATE SE*S: I gore je nego što mislite!

Promene koje tada nastaju nisi dobre po žensko telo

Objavljeno: 09:56h

Većina stručnjaka ukazuju na to da odsustvo intimnih odnosa povlače sa sobom pojedine posledice, kako na psihičko tako i na fižičko zdravlje. U nastavku pročitajte kakve posledice duga apstinecija može imati na vaše telo.

1. Gubitak libida

Ukoliko svu želju za seksom držite u sebi i ne radite ništa po tom pitanju, vremenom će ona nestati. Ako ste u vezi, to može da preraste u veći problem koji se samo razgovorom može rešiti. Nema leka za smanjnje libida niti određenih vitamina koji to mogu rešiti, već samo razogovor i dobra volja.

2. Smanjenje vaginalne lubrikacije

Ova pojava važi za starije žene koje tokom godina zbog nedostatka estrogena gube lubrikaciju i smanjuju im se zidovi vagine. Žene od 20, 30 godina nemaju tih problema i da ove pojave dolaze sa godinama.

3. Opuštanje vaginalnih zidova

Ovo takođe važi za starije žene i one koje ulaze u menopauzu. Ukoliko nemaju redovan se*s, svaki sledeći pokušaj može biti jako bolan.

- Ako starije žene nemaju redovno seksualne odnose, zidovi vagine se opuštaju, a ako se ponovo odluče na seksualne odnose to može biti jako bolno - napominje dr Sari Kuper, seksualna terapautkinja.

4. Bolnije menstruacije

Reodvni odnosi smanjuju bolove kod žena, a kada se prekinu menstruacije se pogoršavaju i bolovi pojačavaju.

Seksualna terapeutkinja objašnjava, kada žena doživi orgazam ona zapravo doživljava kontrakcije materice što dovodi do većeg i bržeg izbacivanja krvi. Dolazi do povećanja endorfina što pomaže kod menstrualnih grčeva.

Ipak pored toliko negativnih stvari ipak postoji jedna pozitivna.

- Seksualni odnos je krivac za povećanje rizika od infekcije urinarnog trakta - objasnila je dr Štrajher.

Većina urinarnih infekcija nastaje ubrzo nakon odnosa, a mogu biti izrazito bolne i veoma teško se leče, a to i te kako može da pokvari kvalitet vašeg života.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.