EVO ZAŠTO NAM OSMEH KRASI LICE NAKON ODNOSA: Naučnici objasnili ovaj fenomen, sve je JASNO kao dan!
Seks, Foto: Profimedia

užitak

EVO ZAŠTO NAM OSMEH KRASI LICE NAKON ODNOSA: Naučnici objasnili ovaj fenomen, sve je JASNO kao dan!

Studije pokazuju da je i seks na brzaka efikasniji od paracetamola, aspirina i ostalih lekova – jer hormoni sreće umanjuju osetljivost na bol i omogućuju bolju prokrvljenost u mozgu – sve to bez neugodnih nuspojava.

Objavljeno:

Znate li da čak 48 sati nakon seksa ne možemo tek tako jednostavno skinuti osmeh s lica, a sve to zbog osećaja zadovoljstva koji stvaraju hormoni sreće u našim telima?

Studije pokazuju da je i seks na brzaka efikasniji od paracetamola, aspirina i ostalih lekova – jer hormoni sreće umanjuju osetljivost na bol i omogućuju bolju prokrvljenost u mozgu – sve to bez neugodnih nuspojava.

1 / 5 Foto: Profimedia

Seks čini čuda i za izgled kože. Telo žene tokom seksa luči više estrogena koji je zaslužan za njen sjaj, ujedno smanjujući sitne pore i bore.

Redovnim akcijama možete održavati i vitku figuru. Seks vam može pomoći da izgubite koji kilogram i oblikujte telo, jer je 30 minuta seksa jednako kao i trčanje u trajanju od 15 minuta. Svaki minut proveden u krevetu gubi najmanje pet kalorija. Seksajte se – jednostavno je. I zdravo.

Tokom polnog odnosa proizvodite vlastiti ‘parfem’ jer tad lučimo feromone – hemikalije koje su odgovorne za snažnu fizičku privlačnost među partnerima – a žene podsvesno prepoznaju one muške i tu informaciju odašilju direktno u mozak – stoga im partner biva još više seksualno privlačan.

Svaki dan može biti čaroban ako jutro započnete seksom, tvrde naučnici jer mnoga istraživanja pokazuju da su parovi koji dan započinju seksom zdraviji i srećniji od onih kojima jutarnji ritual uključuje šoljicu kafe ili čaja – bez gimnastike pod čaršafima.

Takođe, oni koji redovito upražnjavaju ovu aktivnost imaju snažniji imunitet pa ređe obolevaju od gripa ili prehlada i ne žale se na probleme sa spavanjem jer im čvrste snove omogućuje hormon prolaktin – koji ublažava seksualnu uzbuđenost nakon orgazma i odvraća misli od seksa pa može biti i jedan od glavnih razloga zašto muškarci brzo zaspu nakon odnosa.

Seks za žene ima učinak kao antiage tretman u starijoj dobi, a muškarcima omogućuje dug i srećan život prostate.

Istraživanja su pokazala i da muškarci koji imaju uredan seksualni život u 50-ima imaju manji rizik od raka prostate. Seks blagotvorno deluje na prostatu – ‘čisti’ je od toksina koji bi mogli pokrenuti loše promene u telu.

Mnoštvo je činjenica koje pokazuju da seks produžuje život – što je potvrdilo istraživanje sprovedeno nad 3500 ljudi od 18 do 102 godine. Rezultati pokazuju da vođenje ljubavi triput sedmično produžuje život za čak deset godina. Nemojte tražiti izgovor za izbegavanje seksualnih igrica.

Što se više seksate, veća će biti i želja za partnerom pa je seks najbolji lek. Takođe, kod žena, redovan seks povećava prokrvljenost, elastičnost i ovlaženost vagine, ističe dr. Lauren Streicher, profesorka ginekologije na Univerzitetu u Chicagu.

Za jačanje seksualne želje opskrbite se jajima, bananama, orašastim plodovima i avokadom, a poslužit će i školjke, pivski kvasac kao i mekinje.

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.