OVIH 5 STVARI SU ŽENAMA NAJVAŽNIJE KOD MUŠKARACA: Ono što MNOGE MUČI nije NA SPISKU
Ilustracija, Foto: Profimedia

ankete pokazuju

OVIH 5 STVARI SU ŽENAMA NAJVAŽNIJE KOD MUŠKARACA: Ono što MNOGE MUČI nije NA SPISKU

Ankete su pokazale da žene privlači pet stvari, a da neke koje muškarci smatraju da su veoma bitni, ženama uopšte nisu važne

Objavljeno: 23:21h

U brojnim anketama na temu šta ih najviše privlači na ženi od fizičkih karakteristika, u top pet odgovora muškarci će najčešće reći - lice, zadnjica, grudi, noge, oči i osmeh, eventualno menjajući redosled prioriteta.

Sa druge strane, većina muškaraca živi u zabludi da žene najviše privlači sportska građa, pločice na stomaku, visina...

Ankete su pokazale da žene privlači pet stvari, a da neke koje muškarci smatraju da su veoma bitni, ženama uopšte nisu važne.

1. Ruke i ramena presuđuju

Najvažnija i najprivlačnija komponenta fizičkog izgleda kod muškaraca su široka ramena, kao i mišićave ruke, podlaktice, kao i veliki dlanovi. Na ove fizičke karakteristike žene najčešće "padaju".

2. Zadnjica

Većina žena preferira manju i mišićavu zadnjicu na muškarcima. Blizu 70 odsto njih kaže kako ne bi dale priliku muškarcu koji ima veću zadnjicu od njih, jer to smatraju "ženskim fizičkim atributom".

1 / 6 Foto: Profimedia

3. Ženama je važan stomak

Kao treću najpoželjniju stvar na muškom telu žene su navele ravan stomak, a pritom se ne misli na pločice, već na izostanak pivskog stomaka, odnosno "šlaufa" oko struka koji se savija kod sedenja.

4. Zubi

Beli zubi bez vidljivih rupica i karijesa bitan su faktor u ocenjivanju privlačnosti muškarca. Žene vole da vide na muškarcima zdrave i lepe zube. Studije otkrivaju da ženama nije toliko bitna simetričnost svih delova lica, već čak preferiraju nešto izražajno i nesavršeno, poput izraženog nosa.

5. Oči

Žene veruju u ono da su "oči ogledalo duše". Kao jednu od stavki koje smatraju vrlo važnim kod muškaraca su oči, odnosno pogled. Većina žena voli kada muškarac ima krupne oči i bistar pogled.

Kosa i visina nisu toliko važni

Kozmetičke industrije zarađuju milione na muškarcima koji su zabrinuti zbog opadanja kose, ali više od 40 odsto anketiranih žena preferira ćelave muškarce. Ono što više od 70 odsto žena kod muškaraca ne voli je insistiranje na frizuri uprkos sklonosti ka ćelavosti.

Slična predrasuda važi i kada je reč o visini muškarca, pa se veruje uglavnom da su ženama privlačni samo muškarci viši od 185 centimetara. Na radost nižih momaka ovo nije tačno, jer većina pripadnica ženskog pola želi da je muškarac viši od nje desetak santimetara.

Osim toga, čini se kako je stil oblačenja muškarca takođe važan faktor za žene. Čak 67 odsto njih ne bi izašlo na sastanak sa muškarcem koji se prema njihovom standardu ne oblači dobro.

(Espreso / The Richest)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.