KAD LJUBAV PRESTANE: 15 znakova da ste se "o'ladili" od partnera i da je vašoj vezi DOŠAO KRAJ
Foto: Profimedia

REŠENA DILEMA

KAD LJUBAV PRESTANE: 15 znakova da ste se "o'ladili" od partnera i da je vašoj vezi DOŠAO KRAJ

Morate da poradite na odnosu ako ne želite da raskinete

Objavljeno: 23:46h

Pre nego što ste stupili u prvi ljubavni odnos, roditelji su zaboravili da vas nauče jednu važnu stvar, koju, uistinu, ni njih nije imao ko da nauči.

Postavlja se pitanje: Zbog čega ljudi i dalje veruju da zaljubljenost ne može večno da traje.

Leptirići u stomaku vremenom nestaju i slabe, a veza, da bi opstala, mora da napreduje i bude dinamična.

Neophodno je da se u vezi stalno ide korak napred i da zaljubljeni ne uđu u rutinu. U svakom odnosu, neophodno je podgrevati strast i želju za partnerovim prisustvom.

Ukoliko se unapređivanje veze zanemari, nakon nekog vremena, osećanja počinju da blede, umesto da, kao u srećnim i dinamičnim vezama, uznapreduju od zaljubljenosti ka ljubavi.

Kako vreme prolazi, počinju da se pojavljuju problemi u odnosu, koji su jasni znakovi da se vezi bliži kraj, ako se ubrzo nešto ne preduzme. Razgovarajte jedno sa drugim i nemojte da krijete svoja osećanja.

Ukoliko ne uspete zajedno da otkrijete koren problema i ne pada vam na pamet koje korake da preduzmete, a svojski želite da očuvate vezu, bez ustručavanja potražite pomoć terapeuta.

Ovo su znakovi da je vreme da razmislite o vašem odnosu.

1. Komunikacija slabi

Kada počnete da se odljubljujete, komunikacija sa partnerom vam, svesno ili ne, postaje manje zabavna i važna. Ovo je često prvi znak da osećanja blede, jer u tim momentima često prestajete da delite svoja prava osećanja, mišljenje, pa i svakodnevne događaje sa voljenom osobom.

2. Postavljate sebe na prvo mesto

Važno je da ovde povučemo granicu. U vezi ne treba da zapostavite sebe, svoj život, misli, navike i slično. Ipak, mora da postoji to “mi”, a kada ono počne da se proređuje u vašim odlukama, planovima i željama, verovatno vam osećanja prema dragoj osobi slabe.

3. Nema više intime

Kada prestanete ili proredite seksualne odnose u kojima ste nekada uživali, a pritom shvatite da razlog tome nisu stres ili umor, treba da shvatite da opada privlačnost, a sa njom i emocije koje gajite prema partneru.

Seks
foto: Profimedia

4. Skraćuje se vreme koje provodite zajedno

Ređe se čujete i viđate. Gledate televiziju dok vaš partner igra igricu, a komunikacija vam je svedena na minimum.

5. Ne žudite za intimnošću

Kada veza počne, nežnosti i poljubaca nikad dosta. Kako veza napreduje, normalno je da se ove stvari donekle prorede, ali ako vi uopšte nemate želju za njima, zaljubljenost se verovatno gasi.

6. Viđanje sa partnerom vam više nije zabavno

Leptirići su iščezli, a strahovi i strepnje su se uvukli u vašu vezu. Osećate da je najbolje da neko vreme provodite sami, a viđanje i komunikaciju sa partnerom želite dodatno da proredite.

Tako mogu da prođu dani, pa i dve nedelje. Ukoliko ne osetite aostalgiju, verovatno se odljubljujete.

7. Društveniji ste nego ranije

Kada ste u vezi, vaš društveni život prosto mora da trpi. Nećete imati vremena za izlaske i druženja kao ranije. Međutim, ako ponovo počne da se javlja potreba za tim, nauštrb vremena koje provodite sa partnerom, verovatno vam osećanja slabe.

Realno gledano, vaš partner može da bude i deo vašeg društvenog života, a ako za tim nemate potrebu, to vam ukazuje na nešto.

8. Budućnost nije obećavajuća

O budućnosti sa partnerom gotovo i ne razmišljate, a nekada ste bukvalno sanjali o njoj. Bilo da su vaši bračni planovi bili u pripremi ili ste se samo radovali zabavnom odmoru, ako ste prestali da ih pominjete i maštate o njima, treba da se zapitate.

Emocionalno povlačenje i ako se ne radujete stvarima koje su vas nekada činile srećnim svakako je znak da vam osećanja prema voljenoj osobi blede.

9. Ne osećate nostalgiju

Iako nekoliko dana niste bili u bliskom kontaktu sa partnerom, ne osećate nikakvu nostalgiju niti želju za viđanjem. Ovo bi već trebalo shvatiti kao jasan kraj.

10. Svađe su svakodnevne

Iako su svađe i neslaganja normalna stvar, ukoliko su previše česte i sve intenzivnije, one upućuju na problem. Kako emocije blede, vi počinjete da uviđate partnerove mane koje ste ranije zanemarivali.

One vam smetaju i polako vas razdiru iznutra, dok ne dođete do tačke kada morate da kažete sve što imate.

11. Primetili ste nekog drugog

Više ne gledate partnera istim očima kao pre. Šta više, možda ga uopšte i ne gledate. Čim vam pažnju privuče neko drugi i počnete da maštate o odnosima i sastanku sa njim, jasno je da su vam osećanja prema voljenoj osobi oslabila.

12. Gubite poverenje

Bilo da ste tražili znak da vas vara, pronašli taj znak ili nemate potrebu da sa partnerom nešto podelite, već, šta više, to želite da sakrijete, izgubilo se poverenje koje ste nekada imali.

13. Shvatate da postoji i nešto više

Ukoliko ste shvatili da vaš život može da izgleda potpuno drugačije, šta više bolje, a vaš partner nije deo te priče, jasno je da ne gajite intenzivna osećanja kao ranije.

Svađa
foto: Profimedia

14. Vaši prijatelji počinju da postavljaju pitanja

Vaši prijatelji su u određenoj prednosti u odnosu na vas i vašu percepciju veze u kojoj se nalazite, jer mogu da posmatraju stvari objektivno. Ukoliko ste se promenili, pričate drugačije, previše pominjete partnerove mane ili ga ne pominjete uopšte, oni će to primetiti.

Imajte suha za njihova opažanja. Moguće je da vide nešto čega vi niste, ili ne želite da budete svesni.

15. Prosto znate da je gotovo

Vaša intuicija je odličan pokazatelj pravog stanja u všem životu. Ukoliko osećate da je kraj, verovatno je to istina.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.