POSLE RASKIDA OVE STVARI NIKAKO NEMOJTE DA RADITE: Biće vam JOŠ TEŽE, naročito NE PONAVLJAJTE 1 GREŠKU IZ OČAJA
Raskid, Foto: Profimedia

dobro zapamtite to

POSLE RASKIDA OVE STVARI NIKAKO NEMOJTE DA RADITE: Biće vam JOŠ TEŽE, naročito NE PONAVLJAJTE 1 GREŠKU IZ OČAJA

Čak i ako silno želite da se pomirite sa njim, ne želite da ga molite za takvo nešto

Objavljeno: 22:29h

U prvim danima osetićete se povređeno, ljuto, razočarano i to je sasvim normalno. Razilaženje s nekim do koga vam je bilo veoma stalo nije mala stvar i ne bi trebalo da se pretvarate da vam to lako pada. Međutim, postoje i stvari koje zaista ne bi nikad trebalo da uradite nakon raskida.

1 / 4 Foto: Profimedia

Šta posle raskida?

Koliko god bili tužni, ne smete dozvoliti svojim osećanjima da vas navedu da uradite nešto zbog čega ćete se posle veoma kajati. U našoj galeriji vam otkivamo šta je to što nikako ne biste smeli da radite nakon što raskinete sa nekim.

Nemojte previše da jedete

Da, većina nas je makar jednom pokušala da pronađe spas od tuge u kutiji sa sladoledom. Iako deluje da imate savršeno opravdanje za ovakvo ponašanje, samo ćete sebi naneti nepotrebnu štetu. Prejedanje je zaista prva stvar na listu zabranjenih, ka kojima se možete okrenuti nakon raskida. Uteha koju će vam prividno pružiti sva ta nepotrebna hrana, dugoročno će samo učiniti da se mučite sa viškom kilograma.

Par, Svađa, Impotencija, Razvod, Prepirka, Raskid
foto: Profimedia

Nemojte da ga molite da se vrati

Drage naše, morate pokazati da imate malo makar samopoštovanja nakon raskida. Možda ste i plakali kada ste raskidali sa njim, što je sasvim razumljivo, ali nakon što je s tim završeno nemojte sebi dozvoliti da ga molite da vam se vrati. Ne samo da vam to neće doneti željene rezultate, već ćete se na kraju osećati gore nego pre. Čak i ako silno želite da se pomirite sa njim, ne želite da ga molite za takvo nešto.

Nemojte da mislite da je vaš život završen

Par, Svađa, Raskid
foto: Profimedia

Prolazak kroz raskid je zaista užasno iskustvo, ali ono nikako ne označava kraj vašeg života. Možda vam je teško da u to sada poverujete, ali biće još prilika za ljubav. LJudi se razvedu posle dve decenije u braku, pa ponovo pronađu svoju sreću sa nekim, tako da zaista nema smisla da dižete ruke od svog života. Iako vam sada sve deluje besmisleno, kad se stvari malo slegnu otkrićete koliko ste postali jači i koliko zapravo u vama ima vrednih stvari koje će neko drugi znati da ceni.

Ne tražite nekoga da biste preboleli bivšeg

Iako zaista želite da prebolite bivšeg u rekordnom roku, zaista nije pametno da tražite nekog samo za tu svrhu. Pametnije je da sačekate neko vreme i zalečite svoje rane, pa da tek onda prihvatite poziv za sastanak sa nekim novim. Izlaženje sa bilo kim u inat bivšem i kako biste ga brže zaboravili nikad nije dobra odluka. Kao što ne biste hteli da vas neko koristi u ovakve svrhe, ne želite ni da budete devojka koja to radi momku koji ništa nije kriv.

Ne ponašajte se osvetoljubivo

Osvetoljubivo i zlobno ponašanje u globalu ne priliči jednoj dami. Da, vaša osećanja su povređena, ali je zaista važno da se izdignete iznad toga da delujete pogrešno. Vaš bivši je možda zaista bio grub prema vama, ali čak i da se ponašate isto kao on to vam neće pomoći da s njim sravnate račune. Pokažite mu da ne želite da se spuštate na taj nivo i tim ćete mu postupkom zapravo poručiti koliko je nisko pao. Jednostavno ga ignorišite.

(Espreso / Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.