GRUDI I ZADNJICA NISU SVE: Ovih 6 ženskih osobina muškarce OBARAJU S NOGU
Par, Foto: Profimedia

zavođenje

GRUDI I ZADNJICA NISU SVE: Ovih 6 ženskih osobina muškarce OBARAJU S NOGU

Međutim, za početak, dovoljno je podsetiti da se priroda pobrinula za naše osnovne postulate privlačnosti.

Objavljeno:

O tome zbog čega muškarce privlače određene žene, a druge ne, može da se diskutuje danima.

Međutim, za početak, dovoljno je podsetiti da se priroda pobrinula za naše osnovne postulate privlačnosti.

Ako ste se nekada zapitali šta se dešava u muškom mozgu kada vas pogleda, nauka ima spreman odgovor i na to pitanje.

Prema rečima Midž Vilson, profesorke ženskih i rodnih studija na Univerzitetu DePol, svaki put kada vas muškarac pogleda, on obavlja “procenu reproduktivne sposobnosti”.

1 / 5 Foto: Profimedia

Laički rečeno, to znači da vas podsvesno skenira u potrazi za osobinama koje su najbliskije povezane s dobrim zdravljem i plodnošću.

Vilson izdvaja šest najvažnijih ženskih osobina, bar prema muškom mišljenju.

1. Širi obim struka i bokova

Budući da su struk i bokovi povezani s porođajem, veći bokovi imaju tendenciju da signaliziraju muškarcima da ste odličan potencijalni roditelj deteta i na taj način dodaju vam seksipilnost. Mali struk dodatno naglašava ovu činjenicu; otuda i popularnost korseta i steznika kroz istoriju, kao i slavnih osoba s oblinama.

2. Visok glas

Prema članku iz 2014. muškarce više privlače žene s visokim glasom. Razlog? Istraživači su otkrili da glasovi višeg tona imaju tendenciju korelacije s manjim telima kod žena, što je povezano s fizičkom kondicijom.

3. Duga, sjajna kosa

Svi znamo da je duga, gusta, sjajna kosa – zdrava kosa, zato ne čudi da jeVilson to identifikovala kao jednu od ključnih stvari koje muškarci obično traže kod potencijalnih partnerki.

4. Biserno beli zubi

Ako se već niste uverili u prednosti češćeg osmeha, pokazalo se da su ljudi koji se redovno smeju obično srećniji – i sve nas privlače srećni ljudi. Međutim, muškarci smatraju da su beli zubi privlačni na partnerki, zbog veze između boje i zdravlja zuba.

5. Prirodan izgled

Istraživanja sugerišu da pripadnici jačeg pola u stvari preferiraju žene koje nose 40 odsto manje kozmetike. Drugim rečima, prirodan izgled je seksi, ali malo sjaja za usne i maskara nisu nikad nikome naškodili.

6. Ah, ta crvena

Crvena boja je univerzalno povezana sa seksom, strašću i požudom – s dobrim razlogom – naučnici su dokazali da zapravo povećava naš faktor privlačnosti.

Postoji mnogo različitih teorija za to, ali jedna je da kada smo uzbuđeni, naše genitalije, usne i bradavice “postaju svetlo crveni”. To oponaša i crveni ruž za usne, koji može podsvesno da signalizira potencijalnom udvaraču da ste spremni za njega.

(Espreso/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.