STRUČNJAK OTKRIO ŠTA MUŠKARCI ŽELE VIŠE OD SE*SA: Ovaj ODGOVOR iznenadiće MNOGE ŽENE
Muškarac, Foto: Profimedia

stručnjak

STRUČNJAK OTKRIO ŠTA MUŠKARCI ŽELE VIŠE OD SE*SA: Ovaj ODGOVOR iznenadiće MNOGE ŽENE

Ali, zapravo, muškarci bi jednako dobro mogli i bez polnog odnosa – ako bi dobili sigurnost zauzvrat

Objavljeno:

Kaže se da muškarci razmišljaju o seksu svakih sedam sekundi (dvaput češće tokom puberteta). A kad priđu ženi, to uvek rade s prikrivenim motivom da je odvedu u krevet. Ova ideja je toliko uobičajena i ukorenjena u umove oba pola, da kada tip ne želi da spava s ženom, ponekad se žene pitaju: „Zar me ne smatra privlačnom?“ Smatra se da je „tipično muško“ biti uvek raspoložen za seks.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ali, krajnje je vreme za rastanak od takvih misli! I to ne govorimo mi, nego neko ko bi to trebalo da zna: Džed Dajmond, 73, psihijatar, terapeut i, bez sumnje, muškarac. U postu na blogu na „goodmanprojectu“, Dajmond piše: „Koliko često čujemo izjavu: ‘Muškarci žele samo seks?’ Kad sam imao 17 godina, bio sam siguran da je to istina. U vreme kad sam imao 37 godina, imao sam predosećaj da bi to mogla da bude laž. Sada, sa 73 godine, znam sigurno da to nije istina.“

1 / 5 Foto: Profimedia

Sigurna luka umesto seksa

Ono što su mu otkrili životno iskustvo i brojni razgovori s pacijentima i drugim predstavnicama njegovog pola je sledeće: muškarci više od svega žele sigurnost, dom i „sigurnu luku“. Prema Dajmondu, ta žudnja na kraju stoji iza njegove želje da spava s nekim. Seks „nam daje osećaj mira i doma koji nadilazi seksualno zadovoljstvo“, piše psiholog. To je svojevrsni predah i opuštanje od pritiska nastupa i takmičenja, pod kojim su naročito muškarci (neka to ostane tako – ali definitivno sumnjamo da je društveni takmičarski pritisak zaista veći za muškarce nego za žene!!!). Ali, zapravo, muškarci bi jednako dobro mogli i bez polnog odnosa – ako bi dobili sigurnost zauzvrat.

„Jedna od stvari koje najviše volim je trenutak kad položim glavu u krilo svoje supruge i pustim je da me mazi“, piše Dajmond. Bez seksa, sigurna luka. Jedino pitanje je: ako je Dajmond u pravu, zašto skoro nikad ne čujemo muškarce kako govore stvari poput: „Hoćemo li danas da se mazimo?“ ili „Molim te, budi samo tu uz mene!“.

1 / 7 Foto: Profimedia

Strah od ‘nemuževnosti’

Naime, prema mišljenju stručnjaka, jedan od najvećih strahova mnogih muškaraca je da ispadnu nemuževni. A i priznati da žele zaštitu i sigurnost ne smatra se naročito muževnim…

To nas dovodi do razloga s kojima Dajmond pokušava da objasni zašto je ženama često teško da daju muškarcima tu toliko željenu sigurnu luku: „Žene se plaše muškaraca koji se ne osećaju muževno. Znaju da su većinom muškarci koji postanu nasilni upravo oni muškarci koji se osećaju slabi i zavisni.“ Sumnja takođe da žene zapravo žele više „muževnih“ partnera jer bi se inače osećale više kao majke, a manje kao partnerke. Lepota Dajmondove teze je da nije važno da li je istinita ili nije.

Ako radimo na temeljnom problemu, možemo samo pobediti! Naime, ako je strah, i kod muškaraca i kod žena, razlog broj jedan zašto se muškarci „svode“ na seksualni nagon i ne mogu da dobiju ono što istinski žele, rešenje je jasno: svima nam je potrebno samo malo više hrabrosti (npr. iskrenost i različitost). Više hrabrosti, samopouzdanja i poverenja!

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.