SKANDAL! ČUVENI GLUMAC ISPLJUVAO PUTINA, NIKO MU DO SAD OVO NIJE REKAO
Brajan Koks, Foto: Profimedia

AU

SKANDAL! ČUVENI GLUMAC ISPLJUVAO PUTINA, NIKO MU DO SAD OVO NIJE REKAO

"Predsednik Ukrajine je bio divan komični izvođač. I to treba da poštujemo u vezi sa njim. Doći na mesto predsednika je bilo neverovatno", rekao je glumac

Objavljeno: 15:55h

Prestižne nagrade američkog Udruženja filmskih glumaca dodeljene su pre dve večeri u Los Anđelesu, a pozdravni govor glumca Brajana Koksa bio je posvećen tekućem ukrajinsko-ruskom ratu.

SAG nagrade dodeljene su, po 28. put, u 15 kategorija u oblasti filma i televizije.Brajan Koks, zvezde serije "Succesion" koja je dobila priznanje za izvanrednu izvedbu ansambla u dramskoj seriji, započeo je svoj pozdravni govor zahvalivši se piscima emisije, svojim kolegama glumcima i odeljenju za kasting.

Kasnije je rekao: "To je zaista užasno. Strašno je to što se dešava, i to je posebno u smislu onoga što utiče na druge ljude, posebno na našu profesiju", govoreći o tome kako je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski bio komičar pre nego što je preuzeo političku funkciju.

"Predsednik Ukrajine je bio divan komični izvođač. I to treba da poštujemo u vezi sa njim. Doći na mesto predsednika je bilo neverovatno", rekao je on.

Brajan Koks
foto: Profimedia

Brajan je tada izrazio simpatije prema ljudima koji žive u Rusiji.

"Ono što me zaista uznemiruje je ono što se dešava u Rusiji mojim kolegama glumcima i glumicama i izvođačima, i kritičarima. Rečeno im je, pod strahom veleizdaje, da ne mogu ni reč da kažu o Ukrajini. I mislim da je to prilično užasno. Mislim da treba da stanemo svi zajedno, a takođe i za one ljude u Rusiji kojima se ne sviđa ono što se dešava, posebno za umetnike", dodao je glumac.

Vil Smit i Džesika Čestejn osvojili su nagrade za najbolje glumce u kategoriji filma.

Čestejnova je dobila nagradu za ulogu američke pevačice i voditeljke tok šou programa Tami Fej u filmu "The Eyes of Tammy Faye", dok je Vilm Smit nagrađen za ulogu Ričarda Vilijamsa, oca teniserki Venus i Serene Vilijams u autobiografskom bilmu Kralj Ričard.

Troj Kosur je postao prvi gluvi glumac koji je nominovan i osvojio nagradu za najbolju sporednu ulogu u filmu "CODA". Film o punoletstvu Šan Heder osvojio je nagradu i za najbolji glumački ansambl u kategoriji filma.

Zanimljivo je da je Arijana Deboz jedinu nominaciju mjuzikla "Priča sa zapadne strane" pretvorila u zasluženu pobedu pošto je osvojila nagradu za izvanredni performans u sporednoj ulozi.

U međuvremenu, favoriti "Moć psa" i "Gučijevi" nisu dobili nijednu SAG nagradu.

Među televizijskim nominacijama, južnokorejska serija "Squid game" je ušla u istoriju postavši prva TV serija van engleskog govornog područja koja je osvojila SAG nagrade. Naime, Hojon Jung je osvojila nagradu za najbolju žensku glumicu u seriji "Squid game" u kategoriji drame, a serija je izabrana i za najbolju akcionu izvedbu kakaderskog ansambla u televizijskoj seriji. Glumac Li Jung-jae je za svoju izvedbu u seriji "Squid game" osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u drami.

Nagradu za najbolju izvedbu kaskaderskog ansambla u pokretu osvojio je poslednji film o Džejmsu Bondu "No time do die.

Nagradu za najbolju žensku glumicu u kategoriji televizijske seriji i mini-serije osvojila je Kejt Vinslet za ulogu u seriji "Mare of Easttown", dok je nagradu za najbolju mušku ulogu u istoj kategoriji osvojio Majkl Kiton za seriju "Dopesick".

Za najbolju žensku ulogu u kategoriji komediji osvojila je Džin Smart za seriju "Komičari", dok je Džejson Sudejkis osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u istoj kategoriji.

Serija "Ted Lasso" je osvojila nagradu za najbolju glumačku ekipu u komedijama, dok je serija "Succesion" osvojila istu nagradu u kategoriji dramskih serija.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.