ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Još uvek nisam prava osoba - "FRENSIS HA"
,,Frensis Ha", Foto: Printscreen/Youtube/Movieclips Indie

duša na platnu!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Još uvek nisam prava osoba - "FRENSIS HA"

,,Frensis Ha" nas upoznaje sa blesavom 27-o-godišnjom plesačicom Frensis Haladej i njenom najboljom drugaricom Sofi koje dele stan u Njujorku

Objavljeno:

Espreso Vam danas preporučuje još jedno jedinstveno ostvarenje talentovane scenaristkinje Grete Gervig, po imenu ,,Frensis Ha".

Frensis Ha
foto: Printscreen/Instagram/tothemindbythemindforthemind

,,Bubamara", prvo ostvarenje o kojem smo pisali, ima brojnih podudarnosti sa ,,Frensis Ha"- jedna od kojih je samospoznaja, te ideja o samoautorstvu, koju je Greta elokventno objasnila u sledećem snimku:

,,Frensis Ha" nas upoznaje sa blesavom 27-o-godišnjom plesačicom Frensis Haladej i njenom najboljom drugaricom Sofi koje dele stan u Njujorku. Međutim, njihovo zajedništvo se naglo prekida kada se, prvo Sofi iseli, a potom dogode druge životne prekretnice koje ih udaljavaju.

Frensis Ha
foto: Printscreen/Youtube/Movieclips Indie

Ovo primorava Frensis da stane na svoje noge i konačno pokuša da shvati ko je kada se ne oslanja ni na koga osim na samu sebe, i kada nema nikoga ko bi definisao njenu ličnost.

Ponekad je dobro raditi ono što treba da radiš kada treba da to radiš."

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/Movieclips Indie

Frensis nesigurno i trapavo korača kroz životna iskušenja, a mi, gledaoci ne možemo a da se ne nasmejemo njenoj predanosti. Ona je nesumnjivo dopadljiva protagonistkinja sa kojom se lako poistovetiti.

Još uvek nisam prava osoba."

Ko treba da pogleda ovaj film?

,,Frensis Ha" je savršen za sve one koji se trenutno nalaze na putu ka samospoznaji i one koji se na tom putu konstantno spotiču. Tokom gledanja ćete moći da se poistovetite sa Frensis, kao i da osetite da niste sami i da postoji neko ko prolazi ili je prolazio kroz slične nedaće, makar bile i fiktivne. Stil ,,Frensis Ha" je takođe vrlo zanimljiv, s obzirom da je sniman u crno-beloj boji, što doprinosi do stavranju potpunije karakterizacije likova i atmosfere u kojoj se nalaze.

Bonus video:

00:14

Ubistvo u Rušnju dogodilo se jutros u Ulici Oslobođenja

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.