ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: "Horor" komedija - POSLEDNJA NOVA GODINA
Ilustracija, Foto: Profimedia/ FREEK VAN ASPEREN

JAVLJAJTE NAM UTISKE!

ESPRESO PREPORUKA ZA ČITANJE: "Horor" komedija - POSLEDNJA NOVA GODINA

Nikolo Amaniti rođen je u Rimu 1966. godine

Objavljeno: 10:47h

Espreso vam danas preporučuje "horor" komediju "Poslednja Nova godina", italijanskog književnika Nikola Amanitija koji je dobitnik prestižnih nagrada u Italiji.

Nikolo Amaniti rođen je u Rimu 1966. godine. U svet književnosti ušao je romanom "Škrge" i zbirkom priča "Blato".

Svetski upeh dostigao je romanom "Dolazim po tebe i vodim te sa sobom". Posle njega usledili su romani "Ne bojim se", "Poslednja Nova godina" i "Kako Bog zapoveda",koji je ovenčan najprestižnijom italijanskom književnom nagradom "Strega", i "Zabava može da počne", "Ja i ti"...

Ovo zanimljivo delo koje sam autor naziva "horor komedijom" poštuje jedinstvo vremena i mesta. Amaniti nam opisuje poslednjih nekoliko sati dočeka Nove godine u dve zgrade stambenog kompleksa "Ostrva" na periferiji Rima.

Pisac nas najpre upoznaje sa svim dešavanjima u dve zgrade, a potom vešto spaja sudbine najrazličitijih stanara i njihovih gostiju. S primicanjem "najradosnijeg trenutka u godini" sudbine junaka se sve više ukrštaju a priča postaje sve dinamičnija i interesantnija.

Nesumnjivo je da će se ovo delo dopasti svim ljubitelima dobre pisane reči. Podelite sa nama u komentarima vaše utiske nakon pročitane knjige. Budite slobodni da nam u komentarima ostavljate vaše preporuke za čitanje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.