BRUS SPRINGSTIN PRODAO SVOJ OPUS: Životno delo dao za 500 MILIONA DOLARA
Brus Springstin, Foto: Profimedia

LEGENDA

BRUS SPRINGSTIN PRODAO SVOJ OPUS: Životno delo dao za 500 MILIONA DOLARA

Warner Music u septembru je otkupio prava na katalog Dejvida Bouvija, a Universal Music Group je u decembru prošle godine otkupio katalog Boba Dilana za 300 miliona dolara

Objavljeno: 23:48h

Muzička legenda Brus Springstin prodao je svoj muzički katalog i izdavačka prava japanskom divu Soniju za 500 miliona dolara.

Time Soni postaje vlasnik 20 Springstinovih albuma, među kojima su i klasici poput „Born To Run“, „The River“ i „Born In The USA“, prenosi BBC. Ovaj Springstinov ugovor sličan je onima koje su ostvarili Bob Dian, Blondi i Dejvid Bouvi.

Warner Music u septembru je otkupio prava na katalog Dejvida Bouvija, a Universal Music Group je u decembru prošle godine otkupio katalog Boba Dilana za 300 miliona dolara.

Ugovori muzičarima pružaju trenutnu finansijsku sigurnost, a novi nosioci prava nadaju se profitu kreiranjem novih načina ostvarivanja prihoda putem licenciranja za filmove i televiziju, prihoda od izvođenja i slično.

Springstin, poznat i pod svojim kultnim nadimkom The Boss, jedan je od najuspešnijih i najcenjenijih rok muzičara svih vremena, rođen je i odrastao u Nju Džersiju, a 1999. godine primljen je u Rock & Roll Hall of Fame.

(Espreso / Nova s)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.