OPERSKA ZVEZDA ĆE NASTUPITI NA TAŠMAJDANU: Plasido Domingo peva uprkos preležanoj KORONI!
Plasido Domingo, Foto: Profimedia

ZVEZDA

OPERSKA ZVEZDA ĆE NASTUPITI NA TAŠMAJDANU: Plasido Domingo peva uprkos preležanoj KORONI!

- Došao je trenutak da objavimo koja će svetska zvezda gostovati u Beogradu početkom septembra i zatvoriti Belef, koji ove godine nikad nije bio botagitiji - više od 50 koncerata, 46 predstava, 20 programa za decu

Objavljeno:

Proslavljeni španski operski pevač Plasido Domingo nastupiće 8. septembra na Tašmajdanu na zatvaranju Belefa, prenosi Tanjug.

- Došao je trenutak da objavimo koja će svetska zvezda gostovati u Beogradu početkom septembra i zatvoriti Belef, koji ove godine nikad nije bio botagitiji - više od 50 koncerata, 46 predstava, 20 programa za decu. Najavili smo da ćemo Belef zatvoriti gostovanjem velike svetske zvezde, jer Beograđani zaslužuju da vide najbolje - rekao je Vesić za Tanjug.

Tako će operska zvezda nastupiti 8. septembra na Tašu, gde će održati koncert kakav Beograd i region zaslužuju.

Vesić je rekao da će Domingo već 5. septembra uveče doći u Beograd, će se imati probe, pred koncert.

Plasido Domingo
foto: Profimedia

Podsetio je da je Domingo 2014. godine već gostovao u Beogradu, u Areni.

- To je bila senzacija i verujem da će sada otvoren stadion Taš dati drugu dimenziju nastupu i da će svi uživati - rekao je Vesić.

On je precizirao da će na koncert moći da uđu samo vakcinisani, ili sa potvrdom o preležavnoj koroni ili uz negativan test, jer je želja da svi koji dođu budu aplsoutno sigurni i da niko ne zarazi nekog drugog.

-Beograd raste i zaslužuje najveće zvezde. Svake godine imaćemo jedan od najvećih koncerata - rekao je Vesić.

Inače, Plasido Domingo koji je u januaru proslavio 80. rođendan, peva uprkos godinama i koroni koju je preležao prošle godne u Akapulku u Meksiku, gde inače živi. Prepoznatljiv po svom markantnom glasu, slavni umetnik sada karijeru nastavlja kao bariton, a ne više kao tenor.

Plasido Domingo
foto: Profimedia

Umetnik rođen u Madridu iza sebe ima oko četiri hiljade nastupa i više od 150 uloga u kojima je dominirao. Veličanstvena karijera uzdrmana je 2019. godine kada je svet obišla vest da je slavni pevač u SAD optužen za seksualno zlostavljanje.

On je tada dao je otkaz u Operi Los Anđelesa a članstvo u Američkom udruženju muzičkih umetnika je napustio, rekavši da shvata kako više neće biti dobrodošao u Metropoliten operi u Njujorku.

Početkom prošle godine, pevač je uputio izvinjenje ženama koje su ga optužile za uznemiravanje, ali je negirao tvrdnje da se ponašao neprimereno i da ih je uznemiravao.

- Promenio sam se. Ne plašim se više. Kada sam saznao da imam Kovid, obećao sam sebi da ću se boriti da izbrišem ljagu sa svog imena, Nikada nisam nikog zlostavljao i to ću ponavljati dok sam živ - rekao je u intervjuu za italijansku "Republiku".

Većina evropskih operskih kuća podržala je Dominga, koji je ranijih godina počeo da prihvata baritonske uloge i kalendar mu je ispunjen nastupima.

Kao jednog od „tri tenora“ sa Pavarotijem i Karerasom zaslužan je za izlazak klasične muzike van elitnih koncertnih sala, a zavolela ga je i publika koja vezana za klasičnu muziku. Domingo je stekao globalnu popularnost nakon nastupa na Svetskom prvenstvu u fudbalu 1990, a album „Tenorisimi“ prodat je u više od dvadeset miliona kopija.

Bonus video:

01:49

KOMŠIJAMA SMETA GLASNA MUZIKA, ALI NEĆE PRIJAVITI DA NEKO BIJE ŽENU ILI DECU: Upravnik Radić objašnjava ko su najčešće žrtve

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.