Amira Beograđane protresla iz DAMARA! I mnogo im se svidelo! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

sevdah

Amira Beograđane protresla iz DAMARA! I mnogo im se svidelo! (FOTO) (VIDEO)

Jer to je sevdah!
Objavljeno:

Sa novog albuma pevačica je istakla dve autorske pesme - pomenutu “Pjevat ćemo šta nam srce zna” napisao je Damir Imamović (“sarajevski sevdalija, prvi put sarađujemo zajedno”), a druga je naslovna “Damar” na muziku gitariste Boška Jovića i stihove Marije Karaule Krznarić.

Album je sniman u studiju u Real World Studios u Engleskoj, koji je vlasništvo kultnog muzičara Pitera Gejbrijela.Kako sama kaže,"u njemu je postigla muzičko savršenstvo jer je studio opremljen do perfekcije, a najbolji saveznik u kreiranju pesama bila je tišina".

Izdvojio se i jedan kuriozitet u vidu stare,skoro zaboravljene sevdalinke " Štaćemo ljubav kriti" Ede Ljubića koji je snimio tu pjesmu 1942. godine u Čikagu sa čikaškim tamburašima!

foto: Foto Teodora Ćirić

Na promociji je bio i naš ugledni autor i publicista Peca Popović, koji je naglasio da je zahvaljujući sjajnoj sarajevskoj interpretorki,"“duh sevdaha došao u 21. vek i srećni smo što možemo da mu prisustvujemo”.

Ugledni Njujork tajms je Amiru svojevremeno prozvao " balkanskom Bili Holidej", na šta nas je Peca podsetio rečima " Šta mislite da je Njujork tajms na pola strane o nekom političaru sa Balkana napisao da je balkanski Gandi, Čerčil ili De Gol, da li bi mi danas mogli da živiimo od toga? Ne bi. Ali imamo nekog ko je uprkos svemu tome ostao skroman. Za mene je lično Amira “sultanija sevdaha”.

foto: Foto Teodora Ćirić

Imajući u vidu vokalne sposobnosti Amire Medunjanin,kao i način na koji prenosi emosciju sevdaha, možemo toplo da preporučimo "Damar".

Album se od sutra se može naći u Beogradu u Dallas Music Shop-u, knjižarama Vulkan, a uskoro i u drugim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama i knjižarama.

Ulaznice za beogradsku koncertnu promociju “Damara” 8. decembra koštaju 1.000, 1.300, 1.600, 1.900 i 2.200 na blagajni Sava centra i preko mreže Eventim.

(Espreso.co.rs/)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.