ŽARKO LAUŠEVIĆ I RASKOŠ NJEGOVOG TALENTA OSVAJAJU SVAKOGA DANA! Mnogi nisu znali kako je njegov put glume započet!
Žarko Laušević, Foto: Printscreen / Prva.rs

JEDINSTVEN

ŽARKO LAUŠEVIĆ I RASKOŠ NJEGOVOG TALENTA OSVAJAJU SVAKOGA DANA! Mnogi nisu znali kako je njegov put glume započet!

Mnoge žene su ga zavolele u ulozi Šmekera, neke u Sivom domu gde je glumio problematičnog Šilju, a mnogima je ušao pod kožu sa ulogom Bolje od bekstva iz 1993.godine

Objavljeno: 07:17h

Jedinstveni i neponovljivi Žarko Laušević diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Po završetku fakulteta postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je odigrao sjajne uloge koje su obeležile njegov glumački put. Mnoge žene su ga zavolele u ulozi Šmekera, neke u Sivom domu gde je glumio problematičnog Šilju, a mnogima je ušao pod kožu sa ulogom Bolje od bekstva iz 1993.godine Uloga koja je svakog glumca prodrmala, ostavila gorak ukus te profesije, koja je puna odricanja i žrtve koja na kraju filma najbolje pokazuje da je skupa cena koju jedan glumac plaća svojim neporomišljenim postupcima.

Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu Progon. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima Savamala i Direktan prenos. Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji Sivi dom (1984), koja mu je donela veliku popularnost. Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: Šmeker (1985), Svečana obaveza (TV) (1986), Dogodilo se na današnji dan (1987), Oficir s ružom (1987), Braća po materi (1988), Boj na Кosovu (1989), Original falsifikata (1991), Bolje od bekstva (1993), Кaži zašto me ostavi (1993), Nož (1999).

Ovo su samo neki od naslova za koje smo sigurni da su vas ostavili bez daha i njegova gluma ali i magija koju on dočarava svojim besprekornim talentom.

Maestralan u svakoj ulozi, koje se ne mogu ni nabrojati nedavno je briljirao u seriji Kalkanski krugovi u kojoj igra sjajnog Velibora, čoveka iz sela koji vodi pomalo čudan i nesvakidašnji život, sa bolesnim sinom i tragičnom sudbinom, koju deli sa publikom na njemu svojstven način, glumom koja kida dušu.

U Korenima je Đorđa Katića dočarao i prikovao nas sve za ekran da nijednu epizodu niste sigurno propustili.Hrabar i buntovnički nastrojen Đorđe Katić jeste uloga koja je mnoge podsetila zašto se uvek vraćamo njegovoj glumi.

Žarko laušević
foto: Printscreen Youtube

Nagrade koje su Žarku otišle u ruke :

- Zlatna arena u Puli za najbolju mušku ulogu u filmu Oficir sa Ružom, 1987. godine - Nagrada lista Polet u Puli Žarku Lauševiću i Кseniji Pajić za najpoetičniji emotivni odnos, 1987. godine - Nagrada Car Кonstantin u Nišu za uloge u filmovima Oficir sa Ružom, Dogodilo se na današnji dan i Oktoberfest, 1987. godine - Nagrada „Grad teatar” za ulogu u predstavi Кanjoš Macedonović, 1989. godine - Nagrada Zoran Radmilović za ulogu u predstavi Кanjoš Macedonović, 1989. godine - Sterijina nagrada za likove Rastka Nemanjića i Svetog Save u predstavi Sveti Sava, 1990. godine - Nagrada izdavačke kuće Dečje Novine za ulogu u filmu Tango Argentino, 1992. godine - Gran Pri na Filmskim susretima u Nišu za ulogu u filmu Bolje od Bekstva, 1993. godine - Nagrada lista Novost 8 za ulogu u filmu Кaži zašto me ostavi, 1993. godine - Nagrada u Herceg Novom - Nagrada Gran pri Naisa, Filmsku susreti − Niš, 2016. godine - Nagrada Zlatna antena za glavnu mušku ulogu, Fedis, 2019. godine

Mnoge uloge su ostavile traga u Jugoslovenskoj kinematografiji koje ćemo dugo pamtiti i diviti se raskoši talenta Žarka Lauševića, ostaje nam da vidimo. šta još on može da nam pokaže što nam nije do sada pokazao.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.