Ovih 7 veličanstvenih istraživača će sledeće sedmice hodati ulicama Beograda! (FOTO)
Foto: Promo

ne propustite

Ovih 7 veličanstvenih istraživača će sledeće sedmice hodati ulicama Beograda! (FOTO)

Sedma po redu Noć istraživača održaće se 30. septembra u 11 gradova Srbije
Objavljeno: 16:13h

“U Noći istraživača biću na Savskom šetalištu na Kalemegdanu. Posetiocima ću pokušati da približim šta je to radiotelemetrija, kako i zašto se radi, i da li je i koliko teško pratiti slepog miša koji leti na (nepristupačnom) terenu”, kaže Ivana Budinski, istraživač saradnik Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”.

foto: Promo

Aleksandra Pavlović je vanredni profesor na Prirodno matematičkom fakultetu Univerziteta u Nišu a u Noći istraživača svi zainteresovani mogu je pronaći na Letnjoj pozornici niške Tvrđave koja će te noći, kako sama kaže “biti pravi izvor znanja i kreativnosti”. Bavi se analitičkom hemijom kao važnim delom hemije hrane i životne sredine.

foto: Promo

“Ako ćemo da pustimo mašti na volju, bila bih jako zadovoljna ako bih uspela da otkrijem neku novu životinjsku vrstu”, kaže Branka Pejić student doktorskih studija evolucione bilogije i stipendista Ministarstva na Odeljenju za genetička istraživanja Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković”.

foto: Promo

11. Evropska Noći istraživača, održaće se u više od 250 gradova a ova manifestacije ima za cilj da pre svega mladima, približi posao istraživača i ukaže na sve načine na koje hrabri naučnici menjaju svet na bolje.

U prošlogodišnjoj, jubilarnoj, desetoj Noći istraživača učestvovao je 1,1 milion građana zajedno sa 18.000 istraživača u 280 gradova Evrope i sveta.

Vidimo se u 30. septembra!

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.