MALI PRINC PROGLAŠEN KNJIGOM VEKA U FRANCUSKOJ: Objavljena je tokom DRUGOG SVETSKOG RATA i prevedena na 250 JEZIKA
Magična knjiga, Foto: Profimedia

na današnji dan

MALI PRINC PROGLAŠEN KNJIGOM VEKA U FRANCUSKOJ: Objavljena je tokom DRUGOG SVETSKOG RATA i prevedena na 250 JEZIKA

Knjiga za velike i male

Objavljeno:

Priča Antoana de Sent Egziperija o susretu jednog pilota i malog princa sa druge planete oduševljava čitaoce širom sveta još od 1943. godine.

“Mali princ” je knjiga za male i velike… Napisana poput bajke, ona otkriva utopijski svet kroz priču o dečaku dospelom sa udaljene i sićušne planete i njegovom traganju za odanošću i ljubavi. Ovo je knjiga i o stvarnom svetu, o čoveku, njegovim zabludama i grehovima, o nevinosti u otkrivanju najdubljih i najdragocenijih vrednosti postojanja, koja svojom sugestivnošću i poetskom toplinom decenijama osvaja generacije mladih i odraslih čitalaca.

„Mali princ“ je preveden na više od 250 jezika

Egziperijeva knjiga je jedno od najčitanijih i najprevođenijih dela svetske književnosti. Često se koristi u školama kao pomagalo za učenje stranih jezika. Njen jednostavni stil čini je posebno pogodnom za prevođenje na manje poznate i ugrožene jezike. U Argentini je 2005. prevedena na starosedelački jezik Toba – radi se o velikoj počasti, budući da je do tada jedina knjiga prevedena na taj jezik bila Biblija.

Na današnji dan 1999. godine ovo delo je proglašeno za knjigu veka u Francuskoj.

(Espreso.co.rs/Nadrugipogled.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.