U bioskope je stigao novi film MIROSLAVA MOMČILOVIĆA - ''VIKEND SA ĆALETOM''
Foto: Promo

Domaći film

U bioskope je stigao novi film MIROSLAVA MOMČILOVIĆA - ''VIKEND SA ĆALETOM''

Nenad Jezdić i Vasa Vraneš glume Kašiku i Ogija, oca i sina koji se nisu videli pet godina.

Objavljeno: 15:04h

U domaće bioskope stigao je „Vikend sa ćaletom”, novi film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, dugometražno igrano ostvarenje u kome glavnu ulogu tumači poznati srpski glumac Nenad Jezdić.

foto: Promo

Nakon filmova „Sedam i po“ (2006), „Čekaj me ja sigurno neću doći” (2009), „Smrt čoveka na Balkanu” (2012) i „Smrdljiva bajka” (2015), za koje je napisao scenario i koje je režirao, Miroslav Momčilović u drami sa elementima komedije „Vikend sa ćeletom“ gradi priču o sredovečnom beogradskom kriminalacu Kašiki i njegovom jedanaestogodišnjem sinu Ognjenu. U izjavi povodom premijere svog novog filma, osvrćući se na lik Kašike, Momčilović je istakao: „Uvek su me fascinirali ti beogradski mangupi, koji uz vino i gitare pričaju o svojoj deci sve najbolje, a onda shvatim da recimo sina neki nije video dve godine.“

Film „Vikend sa ćaletom“ je na repertoar srpskih bioskopa stigao 29. oktobra 2020. godine, u distribuciji MegaCom Filma. Glavne uloge tumače pomenuti Nenad Jezdić i dečak Vasa Vraneš, dok se u važnim epizodama pojavljuju Bane Vidaković i Miodrag Miki Krstović. O liku koji tumači, Jezdić je rekao: „Bilo mi je jasno od prvog susreta sa scenarijem, da nikada nisam imao ovakvu ulogu u karijeri, da nisam bio deo luđeg i raskošnijeg filma.“ Pored pomenute četvorice, u filmu glume: Jelena Đukić, Anja Alač, Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov i Miljan Davidović. U filmu se pojavljuje i poznati srpski pevač Džej Ramadanovski koji u završnici filma izvodi nekoliko pesama.

Jezdić i Vraneš glume Kašiku i Ogija, oca i sina koji se nisu videli pet godina. Kašika (Nenad Jezdić) je jedan od šefova beogradskog podzemlja. Nadimak stekao zahvaljujući izreci da „zdravlje i snaga ulaze na kašiku“. Mali Ognjen (Vasa Vraneš) živi s majkom, a odrastao je bez prisustva oca koga je jedva upamtio. Njihov ponovni susret vraća potisnuta sećanja i osećanja.

foto: Promo

Producent filma „Vikend sa ćaletom“ je Igor Turčinović (Brigada). Ključni Momčilovićevi saradnici na ovom projektu su direktor fotografije Dalibor Tonković, scenograf Boris Deheljan, kostimografkinja Jelena Petrović i montažer Petar Jakonić, kao i šminkerka Aleksandra Kaločanj Mohači, tonski snimatelj Bojan Lung i dizajner zvuka Vladan Korać.

Filmski centar Srbije je podržao nastanak ovog filma krajem 2017. godine, a u kategoriji Sufinansiranje žanrovski određenog celovečernjeg igranog filma sa komercijalnim potencijalom (komercijalni repertoarski film), uz obrazloženje da se radi o „toploj, emotivnoj priči o susretu dva potpuno različita sveta“. „Vikend sa ćaletom“ je sniman u periodu od 29. juna do 15. avgusta 2019. godine na lokacijama u Novom Beogradu, Beogradu, Zemunu, Bežaniji, Surčinu, Jakovu, Kosmaju i Sopotu.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.