KOŠARE: ODRŽANA USPEŠNIJA MEDIJACIJA - Saopštenje Filmskog centra Srbije
Foto: FCS

slučaj košare

KOŠARE: ODRŽANA USPEŠNIJA MEDIJACIJA - Saopštenje Filmskog centra Srbije

U prostorijama Filmskog centra Srbije, danas (petak, 28. avgust) u 12 sati, održana je medijacija povodom snimanja filma „Košare“.

Objavljeno: 14:48h

Medijaciji su prisustvovali predstavnici produkcijske kuće „Omega Production“, reditelj Balša Đogo, predstavnici Ministarstva kulture i Filmskog centra Srbije.

Obe strane iznele su svoje viđenje nesporazuma koji je usporio realizaciju projekta „Košare“. Tom prilikom utvrđene su činjenice da nije menjan scenario Đorđa Milosavljevića za koji je „Omega Production” dobila sredstva na konkursu Filmskog centra Srbije, te da su u tom smislu netačne sve spekulacije iznesene u javnosti o intervnencijama na scenariju.

Suština priče o Košarama koju je napisao Đorđe Milosavljević i koju je podržalo Ministarstvo odbrane i FCS potpuno je nepromenjena.

Utvrđeno je i da neslaganje između produkcije i reditelja postoji oko obaveza koje je reditelj trebalo da ispuni u vezi sa vremenskim rokovima i dinamikom snimanja.Obe strane će u narednim danima dostaviti dokumentaciju i izjasniti se o načinima rešavanja ovog problema.

Projekat snimanja filma „Košare“ je neupitan, i država iza njega čvrsto stoji.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.