KROV NAD GLAVOM TRAŽI KAMP PRIKOLICU ZA SMEŠTAJ OSOBE KOJA JE OSTALA BEZ JEDINOG DOMA
Foto: Profimedia, Printscreen

humanitarna akcija

KROV NAD GLAVOM TRAŽI KAMP PRIKOLICU ZA SMEŠTAJ OSOBE KOJA JE OSTALA BEZ JEDINOG DOMA

Združena akcija Krov nad glavom uputila je apel ljudima dobre volje da donacijom jedne kamp prikolice pomognu sugrađanki koja je ostala bez doma.

Objavljeno: 11:48h

Gospođa A. je radila kao medicinska sestra dvadeset sedam godina, dok je teška bolest - sistemska skleroza i anemija - nije u tome sprečila. Penzionisana je sa veoma malom penzijom, bolest je iziskivala skupo lečenje, zbog čega je zapadala u dugove i kod banke i kod zelenaša. Tako je, uz učešće neizbežnih privatnih izvršitelja, gospođa A. ostala bez jedinog krova nad glavom. Penziju joj celu uzimaju banka i zelenaši, pored toga što su joj oduzeli prebivalište.

O gospođi A. i o akciji za nalaženje kamp prikolice za nju porazgovarali smo sa aktivistkinjom Združene akcije Za krov nad glavom, Irenom Ristić.

Neko vreme Gospođa A. radila je kao negovateljica jednog starog lica i živela je u hodniku zgrade ispred njegovog stana, ali nakon izbijanja pandemije vlasnik tog objekta šutiranjem je izbacio gospođu A. na ulicu. Od tada ona živi veoma neizvesno, bez lekova i hrane, bez sigurnog prenoćišta.

DVA POTEZA ZA A. Već petnaest godina, A. živi na ulici. Zelenaši i privatni izvršitelji su joj oduzeli kuću, zbog duga...

Posted by Združena akcija Krov nad glavom on Wednesday, 19 August 2020

_____________________________________________________________________________________________

Združena akcija Krov nad glavom poziva solidarne sugrađane da pomognu da gospođa A. dobije nužni smeštaj:

1. KAMP-PRIKOLICU, polovnu, manju, u dobrom stanju, sa funkcionalnom kuhinjom i WC-om.

2. MESTO, na kome bi kamp-prikolica mogla da bude besplatno parkirana u Beogradu bez vremenskog ograničenja. To može biti deo dvorišta, zemljišta, ili već postojećeg parkinga unutar naselja. Mesto treba da bude bezbedno, i da ima mogućnost za priključivanje struje i vode.

Ukoliko hoćete i možete da pomognete, pozovite nas na broj 061 2861 733 (od 17-20 sati), ili nam pišite što pre: dvapotezazaa@gmail.com

_____________________________________________________________________________________________

HRANA ZA SUGRAĐANE BEZ DOMA I DRUGA SIROMAŠNA LICA

U subotu, 22. avgusta posetili smo mesto u Terazijskom parku gde Krov nad glavom deli hranu za lica bez doma i ostale siromašne sugrađane. Tom prilikom saznali smo da naši najsiromašniji sugrađani trenutno mogu da dobiju besplatne obroke samo dva puta nedeljno, dok ostalim danima moraju da se snalaze kako znaju i umeju.

foto: Espreso

Ukoliko ste u mogućnosti da priložite novac ili namirnice, ili ste pak voljni da se uključite u ovu plemenitu akciju volonterski, možete kontaktirati Združenu akciju Krov nad glavom preko njihove Facebook stranice.

foto: Espreso

Porazgovarali smo sa aktivistom Združene akcije Krov nad glavom Nikolom Stanojevićem o trenutnoj situacijii u ovoj plemenitoj delatnosti kojom je ova organizacija počela da se bavi od početka pandemije, uvidevši da su beskućnici ostavljeni u potpunosti na cedilu.

DINARSKI ŽIRO RAČUN ZA UPLATU POMOĆI:

205-263391-77 uz naznaku "Za hranu nasiromašnijim sugrađanima"

PAY PAL: zakrovnadglavom@gmail.com

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.