TEHNOLOGIJA NEĆE UNIŠTITI KLASIČNU MUZIKU: Čuveni RUSKI VIOLINISTA sprema IZNENAĐENJE za BEOGRAĐANE
Zaljubio sam se u barok na prvo sviranje, Foto: Printscreen

dmitrij sinkovski

TEHNOLOGIJA NEĆE UNIŠTITI KLASIČNU MUZIKU: Čuveni RUSKI VIOLINISTA sprema IZNENAĐENJE za BEOGRAĐANE

Nadam se da ću u koncertnoj sali sresti i mlađu publiku

Objavljeno:

Genijalni ruski violinista koji peva Dmitrij Sinkovski nastupiće 13. oktobra sa ansamblom "La Voce Strumentale" na sceni Kolarca, u okviru programa Bemusa.

Na programu su dela Vivaldija, omiljeni repertoar Sinkovskog, koji na Bemus stiže sa oreolom nesvakidašnjeg muzičkog genija.

On nije samo vrhunski violinista, već svojim glasom kontratenora osvaja sve poštovaoce starog baroknog i ranoklasičnog repertoara, donoseći bravurozne interpretacije bilo na svojoj violini Ruđeri iz 1675, bilo neverovatnim vokalnim potencijalom.

Sinkovski je vrata vrhunskog izvođaštva otvorio pobedom na čuvenom Bahovom takmičenju, a od tada nastupa širom sveta, između ostalog i sa svojim ansamblom Instrumentalni glas.

Cenjeni umetnik kaže da prati rad mnogih vrhunskih muzičara iz Srbije i da će u Beogradu nastupiti pred izuzetno obrazovanom publikom, koja ima iskustvo sa raznim repertoarom klasične muzike.

foto: Printscreen

"Nadam se da ću u koncertnoj sali sresti i mlađu publiku, jer je svuda po svetu upravo omladina zainteresovana za baroknu muziku. Skoro svi znaju Godišnja Doba Vivaldija, ali istovremeno verujem da ćemo iznenaditi publiku našom interpretacijom", kazao je Sinkovski.

Za njega nema dileme da je veštački zid stvoren između baroka i moderne muzike.

"Zaljubio sam se u barok na prvo sviranje. Izvodim različite vrste muzike uključujući i kompozitore koji su deo baroknog repertoara. Mene je barok jednosatvno emotivno osvojio i sve do danas uživam u konstrukciji te muzike", kazao je Sinkovski.

Prema njegovim rečima, potrebno mu je trostruko više energije za jedan koncert da bi pred publikom na jednom nastupu muzicirao, dirigovao i pevao.

"To su odvojene discipline. Naravno, sve se vrti oko muzike i najvažniji deo učenja ovih disciplina je način kako to postaje prirodna stvar za vaše telo i direktan izraz vaše duše. Ako verujete i ako ste inspirisani i zaljubljeni u to čime se bavite, granice ne postoje", kazao je Sinkovski.

Kako kaže, za njega je u dosadašnjoj karijeri najveći izazov bio koncert koji je sa deset godina održao na Moskovskom konzervatorijumu.

"Od tada sanjam muziku. Sve vreme postavljam ciljeve, izazov je svaki put kada im idem u susret, ali verujem da je život ovako divan posebno iz tog razloga. Sanjati, raditi i ići u susret izazovima", kazao je Sinkovski.

foto: Printscreen

On poručuje da klasična muzika neće nestati zbog tehnološke revolucije koju živimo.

"Tehnologija nam nudi beskrajni repertoar koju mi mozemo slušati na intenetu ili gledati opere uživo, komotno, na našem kauču. Važno je da se muzika od malena uči u školama, jer je muzika najbolje iskustvo na svetu", zaključio je Sinkovski.

BONUS VIDEO:

Espreso intervju: Boris Vlastelica, frontmen benda Repetitor

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.