Počeo RAVANELIUS, prvi festival muzičke izuzetnosti
Festival muzičke izutetnosti, Foto: Printscreen / Youtube / Televizija Pomoravlje

NADA ZA TALENTE

Počeo RAVANELIUS, prvi festival muzičke izuzetnosti

Pokrovitelj je Skupština opštine Ćuprija, a festival je otvorio predsednik opštine Ninoslav Erić

Objavljeno:

Nastupom Velikog orkestra Škole za muzičke talente u Ćupriji počeo je prvi Festival muzičke izuzetnosti "Ravanelius", koji će trajati tri dana.

Pozdravljajući ljubitelje klasične muzike i goste na sceni "Dušan Skovran", umetnički direktor festivala, vanredni profesor na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu Dragan Djorđević, rekao je da će na festivalu nastupiti neki od najboljih srpskih muzičara, koji su odavno osvojili mnoge svetske scene.

"To su moje kolege, prijatelji i entuzijasti koji su u mladosti proveli sate i sate vežbanja u nadi da će jednoga dana njihov muzički izraz i njihova muzička priča obići svet. I obišla je", rekao je Djorđević.

On je dodao da su ti muzičari došli u Ćupriju da učenicima škole za muzičke talente daju nadu da s verom u muziku i sebe mogu da dotaknu zvezde i da ostvare sjajnu karijeru i život ispunjen muzikom.

"Nama ostalima daće jedinstven događaj koji će nas tokom tri večeri odvesti u tri muzičke bajke, kada ćemo se osetiti uzvišeno i ispunjeno jer to je ono što donosi vrhunska umetnost", istakao je Djorđević.

Organizator festivala je Ustanova kulture i škola za muzičke talente u Ćuprija, a cilj je promovisanje klasične muzike na savremen način.

Pokrovitelj je Skupština opštine Ćuprija, a festival je otvorio predsednik opštine Ninoslav Erić.

BONUS VIDEO:

BOLNO PRIZEMLJENJE! Paraglajderi se zakucali u parkirani automobil! (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.