Slušali ste legende o Englezima na Exitu, ali naša srca su osvojila dva momka iz POTPUNO NEOČEKIVANE ZEMLJE
Foto: Espreso.co.rs

Najveći carevi Exita

Slušali ste legende o Englezima na Exitu, ali naša srca su osvojila dva momka iz POTPUNO NEOČEKIVANE ZEMLJE

Amir i Reza prodaju ručno izrađeni nakit i od zarađenog novca
putuju po svetu

Objavljeno: 11:53h

U moru prodavaca raznih džidža-bidža na prilazu Petrovaradinskog tvrđavi, od epruveta rakije i vinjaka do svetlećih rogova, za oko su nam zapala dvojica prodavaca sa nešto originalnijim pristupom.

Ručno izrađeni nakit se možda može videti na specijalizovanim štandovima ili sajmovima posveđenim ovakvom stvaralaštvu, ali sasvim sigurno nije „prvoloptaški“ izbor pred lud provod na Exitovim binama u sred vikenda.

Sa dvojicom druželjubivih momaka lako se razvila konverzacija. A kada su rekli odakle dolaze, nije bilo moguće sakriti iznenađenje. Saznali smo da dolaze čak iz Irana! Amir i Reza su obojica iz Teherana, dok sa njima putuje i treći prijatelj Abidal, koji u tom trenutku nije bio s njima.

Dok Reza vredno mami mušterije, Amir se upušta u priču sa novinarom Espresa. Zanima nas kako putuju, zašto baš ovde, i kakvi su im utisci. Neverovatna je bila njihova priča o tome kako finansiraju putovanja i gde su sve bili.

Njihov jedini izvor prihoda na putu je novac od prodaje ručno izrađenog nakita!

Ovi Iranci prodaju nakit na festivalu
Ovi Iranci prodaju nakit na festivalu foto: Espreso.co.rs

I tako putujući, baš pre nego što su stigli u Novi Sad, obišli su su nekoliko azijskih zemalja u svojoj okolini, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, Tadžikistan... za sada im je jedina velika neostvarana želja da otputuju u Ameriku, ali uz entuzijazam koji poseduju, ni to nije nemoguće.

U Evropi im je jedina odabrana destinacija – Srbija, Novi Sad i Exit Festival!

Za festival su čuli od prijatelja koji im je preporučio da ovde dođu, i nisu bili ni najmanje razočarani.

Amir ushićeno priča o veličini festivala i stiče se utisak da im je upravo ovaj događaj u centru pažnje, dok uzgred spominje i uobičajene impresije o gostoprimstvu, ljudima u Novom Sadu, ali i evropskoj klimi koja mu se jako dopada. Kao jedino malo nezadovoljstvo ističe to što, kako kaže „dosta ljudi ne govori engleski“, što mu je malo otežalo snalaženje.

Ovi Iranci prodaju nakit na festivalu
Ovi Iranci prodaju nakit na festivalu foto: Espreso.co.rs

Probali smo da ga razuverimo kako je to možda boljka starijih sugrađana, dok se mladi snalaze sa stranim jezicima sasvim dobro.

Druželjubivi Amir želi da razmenimo brojeve telefona, a kada je upitao za ime i čuo odgovor Nikola, radosno je replicirao:

Aha, Nikola, kao Nikola Tesla!

Ime legendarnog naučnika je, naravno, dobro poznato u svim delovima sveta!

Naše prijatno ćaskanje je prekinuo dolazak potencijalne mušterije pa je bilo vreme da se pređe na posao:

Nakon kraće priče posao je uspešno obavljen i prodata je još jedna ogrlica, a Amir i Reza su upravo napravili korak napred ka sledećoj destinaciji. Po odlasku iz Novog Sada vraćaju se u Emirate, a posle toga kući u Teheran. Želimo im sve najbolje i da ostvare svoje smele snove!

Bonus video:

DRUGI DAN EXITA U ZNAKU REGE IKONE: Posetioci se zagrevaju za koncert večeri! (KURIR TV) 2

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.