SPREMA SE DRUGA SEZONA NEMANJIĆA! Ključna ličnost novih epizoda biće OVAJ SRPSKI VLADAR!
Nemanjići - rađanje kraljevine, Foto: Printscreen/RTS

veliki uspeh

SPREMA SE DRUGA SEZONA NEMANJIĆA! Ključna ličnost novih epizoda biće OVAJ SRPSKI VLADAR!

Ova serija izazvala je brojne komentare u javnosti, ali je zabeležila i veliku gledanost

Objavljeno:

Nakon što je prva sezona ostvarila veliki uspeh, čelnici RTS-a se spremaju za nastavak, koji će se baviti vladavinom Uroša Velikog. U prvom delu će se pojaviti isti glumci, dok će uskoro krenuti kasting za nove likove. Prva sezona serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" završena je u nedelju uveče, a već se sprema nastavak.

Ova serija izazvala je brojne komentare u javnosti, ali je zabeležila i veliku gledanost. Kako “Blic” saznaje, scenario za drugu sezonu je predat čelnim ljudima RTS, koji će ga u narednom periodu pročitati i dati svoj komentar. Čim se odobri scenario, biraju se novi likovi koji će dočarati vladavinu Uroša Velikog, koji će biti ključna ličnost druge sezone.

Nemanjići - rađanje kraljevine
Nemanjići - rađanje kraljevinefoto: Printscreen/RTS

- Scenario za drugu sezonu je napisan. Obradiće se period nakon krunisanja Stefana Nemanjića. Međutim, većim delom će se obraditi vladavina Uroša Velikog, koji je prema istorijskim tragovima dosta osobina nasledio od oca Stefana Nemanjića i majke Ane Dandolo. Veliku ulogu će imati i Uroševa žena Jelena Anžujska, koja je iz daleka došla na srpski dvor. Čim se odobri scenario, počeće kastinzi za izbor glumaca koji će tumačiti nove likove. U prvih nekoliko epizoda pojaviće se glumci iz prve sezone, a u narednim epizodama planirana je potpino nova glumačka postava - otkriva izvor blizak produkciji RTS.

Ova saznanja potvrdio je i sam scenarista Gordan Mihić.

Nemanjići - rađanje kraljevine
Nemanjići - rađanje kraljevinefoto: Printscreen/RTS

- Svi smo spremni. Kao što znate, ne zavisi od nas. Ekipa je spremna i čekamo da scenario bude pročitan, nakon čega će se krenuti sa daljom pripremom - kaže Mihić i dodaje čemu će biti posvećena druga sezona:

- Biće posvećena velika pažnja Svetom Savi i zaokružiće će se njegova uloga u stvaranju Srpske Pravoslavne crkve, radu na diplomatskim odnosima i mnogim drugim. Posle Stefana Prvovenčanog dolaze sinovi Radoslav, Vladislav, Uroš, koji je vladao 40 godina, i Dragutin i Milutin. Isto kao u prvoj, bavićemo se očuvanjem zemlje koju su stvorili Nemanja i Stefan, sukobima sa susedima, velikim ljubavima vladara, njihovim sudbinama. To je sve ono što bi, prema scenariju, trebalo da bude u drugoj sezoni - rekao je Gordan Mihić.

Kako saznajemo, emitovanje druge sezone moglo bi da bude zakazano već na jesen.

Tokom snimanja prve sezone serije najveći utisak za glumačku i producentsku ekipu bilo je snimanje u Studenici. Prvi put na filmskom platnu ekranizovani su motivi iz perioda Nemanjića koji su se dogodili pre 800. godina. Naime, monasi su za potrebe snimanja otvorili mošti Stefana Nemanje, koje je Sveti Sava preneo iz Hilandara u carsku lavru u Studenici.

Bonus video: SNIMAK KOJI JE OBIŠAO SVET: Reper zaprosio svoju devojku pred milionima!

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.