OVOM REČENICOM NEBOJŠA GLOGOVAC JE PREDOSETIO SVOJU SMRT: Znao je da mu DANI ODBROJAVAJU, pa je samo IZUSTIO...
Ostavio nam je brojne uloge po kojima ćemo ga pamtiti i uživati gledajući ga, Foto: Dragana Udovičić

dirljivo

OVOM REČENICOM NEBOJŠA GLOGOVAC JE PREDOSETIO SVOJU SMRT: Znao je da mu DANI ODBROJAVAJU, pa je samo IZUSTIO...

Bio je šmeker, gospodin, veliki glumac i, iznad svega, ljudska veličina kakva se retko gde sreće

Objavljeno: 12:02h

Nebojša Glogovac Glogi rođen je u Trebinju 30. avgusta 1969. godine. Sa porodicom se seli u Pančevo gde je završio gimnaziju a potom upisao psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Završio je dve godine filozofskog nakon čega je, na sreću svih nas, upisao glumu na FDU u klasi Vladimira Jevtovića i mentorom Goricom Popović.

Glogovac je bio u klasi sa Natašom Ninković, Vojinom Ćetkovićem, Sergejem Trifunovićem, Nelom Mihailović. Tokom studiranja pojavio se u seriji „Bolji život“.

Ostaće upamćen po rečima koje je ostavio iza sebe:

„Život je kao olovka, svakog dana je sve kraći. Potrudite se da nešto lepo nacrtate dok ga još ima.“

Ovo su samo jedne od mnogobrojnih mudrih misli koje nam je Glogi ostavio u amanet. Kroz svoje uloge, ali i intervjue u kojim je vrlo često govorio o svom gledanju na svet, imamo izvor divnih i korisnih stvari koje svakom čoveku mogu pomoći u bilo kojoj situaciji.

Nedavno je objavljena knjiga o životu Nebojša Glogovca pod nazivom „Glogi“ autora Aleksandra Đuričića
Nedavno je objavljena knjiga o životu Nebojša Glogovca pod nazivom „Glogi“ autora Aleksandra Đuričićafoto: Dragan Kadić

Glogi je ostavio zavidnu serijsku, filmsku i pozorišnu karijeru. Zlatko, Živac, Simke, Kaja, Golub samo su neke od televizijskih uloga po kojima pamtimo ovog, pre svega, velikog čoveka.

Neke od pozorišnih predstava u kojima je igrao su: „Sumnjivo lice“, „Metamorfoze“, „Hadersfild“, „Šine“, „Lutalica“, „Lažni car Šćepan Mali“ i mnoge druge.

O karijeri u inostranstvu Glogi je govorio da nema ništa protiv, i da je imao ponude koje su se svodile na to da se zapadna publika ubedi da ovde žive divljaci. Ističe kako je u jednom filmu trebao da glumi ruskog makroa koji tuče svoje „zaposlene“ što je on odbio.

Nedavno je objavljena knjiga o životu Nebojša Glogovca pod nazivom „Glogi“ autora Aleksandra Đuričića. Bio je šmeker, gospodin, veliki glumac i, iznad svega, ljudska veličina kakva se retko gde sreće. Hvala mu za svaki minut umetnosti koji je podelio sa svima nama i ostavio nam brojne uloge po kojima ćemo ga pamtiti i uživati gledajući njega kao neprekidni izvor inspiracije, mašte, umetnosti i lepote života!

BONUS VIDEO:

00:55

Požar u Bloku 70

(Espreso I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.