TRI NOVA BOOKA NASLOVA KOJI ĆE PODIĆI BUKU: Elene Ferante, Paolo Sorentino i Miljenko Jergović. Treba li vam još neka preporuka?
Foto: Printscreen

noviteti su u knjižarama

TRI NOVA BOOKA NASLOVA KOJI ĆE PODIĆI BUKU: Elene Ferante, Paolo Sorentino i Miljenko Jergović. Treba li vam još neka preporuka?

Izdavačka kuća Booka ovog meseca je objavila tri nova izdanja koji pretenduju da postanu veliki hitovi
Objavljeno: 12:08h

Corriere della sera preporučuje čitaocima Sorentinovu knjigu rečima:

„Mnogo ćete se smejati. Uživaćete u neprekidnom nizu darova mudrosti. Ali postoji nešto što vijuga u pozadini kroz celu knjigu, rasprostirući se posebno poslednjim poglavljima – izvesna seta. I možda je to taj sastojak koji čini toliko izvornom ovu knjigu, knjigu koja bi na prvi pogled mogla zaličiti na čudnu raspravu, besramno sjajnu i nitkovski izveštačenu.“

PROMENIO ŽIVOT IZ KORENA! Evo šta je Glogovac odlučio da uradi ZBOG JEDNE ŽENE!

Inače, Sorentino je široj publici poznat po drami „Velika lepota, dnevnik filma“ (2013). Film rađen po drami je premijerno prikazan na Kanskom filmskom festivalu sledeće godine. Filmska kritika ga je dočekala pohvala i trenutno na sajtu roten tomejtous drži zbir od 91 posto pozitivnih filmskih recenzija, sa prosečnom ocenom od 7,8/10, i sa sumirajućim komentarom: Blistavo ambiciozna, lepo snimljena i potpuno očarajavajuća, „Velika lepota“ nudi virtuoznu filmsku veštinu reditelja i scenariste Paola Sorentina. Film je nagrađen Oskarom, Baftom i Zlatnim globusom za najbolji film van engleskog govornog područja.

(Espreso.co.rs)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.