ZARONITE U EMOTIVNU DRAMU UZ POZNATOG MILIONERA IZ BLATA: Film ''Lion'' je istinita priča o IZGUBLJENOM identitetu
Film Lion, Foto: Printscreen/Youtube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

obavezno pogledajte

ZARONITE U EMOTIVNU DRAMU UZ POZNATOG MILIONERA IZ BLATA: Film ''Lion'' je istinita priča o IZGUBLJENOM identitetu

Za Espreso preporuku za gledanje, ove nedelje smo izdvojili za vas film Lion iz 2016. godine, neobičnu i upečatljivu istinitu avanturu

Objavljeno: 17:13h

Često nismo svesni koliko su naizgled obični ljudi koji čine život i svakodnevnicu, zapravo utkani u naš identitet i poimanje bliskosti, sve dok se ne odaljimo od njih. Ova neobična avantura je pravi putokaz za to, s toga ako niste pogledali do sad film Lion, dani pred nama su idealno vreme za to.

Po nekima isrpljujuća emotivna drama, ali ja bih se zadržala samo na dubokoj čulnosti jer nas toliko stvari zapravo stvarno isrpljuje, a i sam pridev aludira na nešto šturo i izlizano, kome nije mesto uz tako istinske i opipljive emocije.

Kvalitetu i težini ove priče doprinosi i činjenica da je film zasnovan po istinitoj avanturi u kojoj petogodišnji dečak Saru iz sela u Indiji biva na neobičan način odvojen od svoje porodice. Život provodi sa majkom, sestrom i starijim bratom sa kojim se svakodnevno upušta u razne poslove kako bi sakupili novac i imali da se prehrane. Jednog dana se ukazuje prilika za poslom u malom obližnjem gradu, gde jedno putovanje vozom ova dva brata, zauvek menja njihove živote.

Nikol Kidman u filmu Lion
Nikol Kidman u filmu Lionfoto: Printscreen/youtube/Rotten Tomatoes Trailers

Sa Nikol Kidman i Dev Patel je uspešno ekranizovano biografsko delo ''Daleko od kuće'', pisca Sarua Brirlija, a dečaka koji će vam ukrasti srce na prvi pogled, tumači ga mladi Sani Pavar. Film Lion je snimljen 2016. godine, a režiju potpisuje australijanac Gert Dejvis.

Isprepletane teme kao što su porodična ljubav, gubitak, trauma, hrabrost, oslikavaju se u svakoj sceni ovog filma. Svakako ćete uživati i u prelepim pejzažima Indije, kao i gotovo hirurškom građenju karaktera, odnosno traumatičnog iskustva koje se utkiva u identitet mladića.

Ovo nije priča samo o potrazi za domom i porodicom, več je i univerzalno breme koje svi nosimo - potraga za sopstvenim mestom u ovom svetu sa svim našim strahovima i nesigurnostima.

Takođe, moramo napomenuti i tehnološki trenutak uz koji se još više možemo identifikovati, jer glavni junak poseže za modernim aplikacijama kako bi istražio svoje korene, i uspeo da prevaziđe strašne trenutke.

Trejler za film možete pogledati ovde:

(Espreso/TatjanaMaksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.