ITALIJANSKA DRAMA O OTUĐENOSTI ČOVEKA DANAŠNJICE: Tajanstvena večera prijatelja na koju se ne biste USUDILI
Savršeni stranci, Foto: printscreen/youtube/medusafilmofficial

SAVŠRENI STRANCI

ITALIJANSKA DRAMA O OTUĐENOSTI ČOVEKA DANAŠNJICE: Tajanstvena večera prijatelja na koju se ne biste USUDILI

Italijanska kinematografija je nepravedno zanemarena kod nas, što opravdava navala američkih filmova koji su mnogo zastupljeniji, pogotovo na različitim platformama za gledanje filmova

Objavljeno:

Ali tu je Espreso peporuka koja će vam baciti svetlo i na nešto manje komercijalno ali nimalo plitko.

Ukoliko niste pogledali, ovo je pravi trenutak za to. Izađite iz stereotipa o romantizovanim Italijanima uz dramu sa komičnim situacijama uz film Savršeni stranci iz 2016 godine, režisera Paola Đenovezea.

Ovo ostvarenje može da se pohvali i Ginisovim rekordom, jer su po njemu napravljeni rimejkovi i to čak na 7 jezika, nose različite nazive ali piča je je i dalje originalna i prati sedmoro protagosnita. Ovaj filmski hit se bavi raznim temamam današnjice - privatnost, komunikacija, tajne.

Eva i Roko
Eva i Rokofoto: Printscreen/youtube/Medusa Film Official

Tri aspekta savremenog društva koje su namerno ili slučajno prilično ogoljene danas. Radnja se odvija tokom večere koju organizuje bračlni par hirurg Roko i njegova žena Eva za svoje prijatelje koji su parovi, sem jednog samca. Naravno, neizostavni aksesoar današnjeg čoveka - mobilni telefon je glavni akter. Neprekidno svima stižu pozivi, poruke, te uviđaju da im to remeti noralno i zdravo okupljanje što pokreće jednu žučnu diskusiju o zajedničkom prijatelju koji je prevario svoju suprugu. I tu se prvi put dotiču srži iskrenosti mežu prijateljima.

Večera, Savršeni stranci
foto: Printscreen/youtube/Perfetti Sconosciuti

Dolaze na ideju da svaki sledeći put kada se nečiji telefon oglasi, da ga stave na sto i podele sa svima dolazeći poziv ili pročitaju poruku naglas. Ovaj naizgled naivan eksperiment u potpunosti menja tok večeri i razoktiva tajne, laži i nadasve neobične odnose među prijateljima. Kako se veče odvija, psotajemo svedoci mnogih iznenađujućih otkrića. Za bilo koji lik koji se vežete ili prepostavite da nema šta posebno da sakrije - iznenadiće vas koliko obrta zapravo postoji, i da čak i oni najnaivniji mogu da iznedre više od očekivanog. Zavisno iz kog ugla gledate, ali ovaj film se između ostalog bavi i temom koliko smo otvoreni zaista prema našim prijateljima, kako to moderna tehnologija utiče na odnose i kako su naše virtuelne tajne na staklenim nogama.

Ana Foljeta
Ana Foljetafoto: Printscreen/youtube/Medusa Film Official

Zanimljiva glumačka postava Đuzepe Batiston, Ana Foljeta, Marko Đalini i drugi, i dinamična priča čine ovaj film izvanrednim iskustvom koje će sigurno baciti mrvu sumnje svakom, kako o vlastitim onodima i tajnama, tako i o besmislenoj savršenosti koji mnogi pokušavaju da prikažu. Postavljaju se mnoga pitanja: Da li je sramota biti ono što jesam, da li moram ili želim da se povinujem onome što se očeuje, da li je u redu da sam sam u četrdesetim - jeste! Ali ako želim da me prihvate i neosužuju, onda nikako nije, pa me to navodi da se latim igre savršenog.

A da li ću to ikada biti, i hoću li to nekada ćiveti stvarno - pa, manje je bitno, jer sam ja ustvari savršen prijatelj i partner, u svakom aspektu svog života,...sve dok mi neko ne pogleda u mobilni telefon i neflitriran sadržaj istog. Svakako vredno gledanja i preispitivanja, za početak sebe samih, jer društvo će i dalje nastaviti sa igranjem ulogama zarad prihvatanja od strane drugih maskiranih aktera današnjice.

Trejler za film:

(Espreso/Tatjana Maksić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.