ESPRESO PREPORUKA ZA FILM: Paralelan život dve izvrsne kuvarice inspirisan istinitim događajima "DŽULI I DŽULIJA"
Espreso peporuka "Džuli i Džulija", Foto: Printscreen/Youtube/Sony Pictures Entertainment

PREPORUKA ZA FILM

ESPRESO PREPORUKA ZA FILM: Paralelan život dve izvrsne kuvarice inspirisan istinitim događajima "DŽULI I DŽULIJA"

Film paralelno prati živote ova dva lika, Džulije Pauel u 2002. i Džulije Čajld 1950ih

Objavljeno:

Espreso vam ove praznične nedelje donosi preporuku za sjajan porodičan film insirisan istinitim događajima "Džuli i Džulija" sa Meril Strip i Ejmi Adams u glavnim ulogama.

Nakon što je kolotečina predugo bila sastavni deo njenog života, Džuli Pauel odlučuje da ga začini pokušavajući uspešno da pripremi 524 recepta iz klasičnog kuvara Džulije Čajld.

Film paralelno prati živote ova dva lika, Džulije Pauel u 2002. i Džulije Čajld 1950ih.

Džulija Čajld – 1950-ih

Tokom 1950-ih, Džulija Čajld, entuzijastična i nesramna žena, seli se u Pariz sa svojim mužem diplomatom, Polom Čajldom. Ona pohađa Le Cordon Bleu da bi naučila francusko kuvanje i u početku je naišla na skepticizam jer je jedina žena u razredu. Madam Elizabet Brasart, vlasnica škole, sukobljava se sa Džulijom. Međutim, Džulija je neustrašiva i počinje da sarađuje na knjizi o francuskom kuvanju za američke domaćice sa Simon Bek i Luizet Bertol. Džulija nastavlja marljivo da radi na knjizi, uprkos mnogim preprekama.

Džulijina knjiga je izvorno bila odbačena kao predugačka i komplikovana, ali na kraju ju je prihvatio i objavio Alfred A. Knopf.

Džuli Pauel - 2002

Godine 2002, Džuli Pauel ima neprijatan posao u kontakt centru na Donjem Menhetnu, gde odgovara na telefonske pozive žrtava i porodica napada 11. septembra i članova javnosti koji se žale na kontroverzne planove LMDC-a za obnovu Svetskog trgovinskog centra. Da bi konačno u životu radila nešto u čemu uživa, ona odlučuje da skuva svaki recept u knjizi Džulije Čajld iz 1961. Savladavanje umetnosti francuskog kuvanja za godinu dana dok o tome piše na blogu.

Njen suprug Erik je u početku podržava u tome i ona dobija sledbenike, ali napetost se razvija kada Džuli počne da se uobražava i daje prednost svom blogu i čitaocima u odnosu na njihov brak.

Šta se dešavalo u međuvremenu, i kako su se životi ove dve žene isprepletali, možete pogledati i na Netflixu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.