ISPOVEST NEBOJŠINE UDOVICE O VELIKOJ LJUBAVI SA GLUMCEM: "Na prvu je delovao grubo, a onda sam shvatila da je duša"
Nebojša Glogovac, Foto: Dragana Udovičić

emotivno

ISPOVEST NEBOJŠINE UDOVICE O VELIKOJ LJUBAVI SA GLUMCEM: "Na prvu je delovao grubo, a onda sam shvatila da je duša"

Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Pančevac i još mnogo imena i nadimaka imao je Nebojša Glogovac

Objavljeno:

Nebojša Glogovac bio je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Javnost ga je veoma volela i cenila, plenio je dobrotom, vedrim duhom i divnim, ali retkim osmehom i zbog toga je ostao upamćen i posle smrti.

Posle kratke, ali teške bolesti preminuo je u 9.2.2018. godine u Beogradu. Ovu tužnu vest javonst je teška srca prihvatila.

Zbog njegove smrti, tada je bila potrešena cela naša zemlja od mališana koji su čuli za njega do odraslih osoba koje su ga poštovale, volele i pratile njegov umetnički rad.

Nebojša Glogovac
foto: Printscreen: Youtube/ STUDIO BULEVAR

U njegovu čast je autor Aleksandar Đuričić objavio knjigu "Glogi" koja opisuje "Kako je živeo, voleo i plakao Nebojša Glogovac?"

Lobanja, Šone, Šonsi, Glogi, Pančevac i još mnogo imena i nadimaka imao je proslavljeni umetnik.

O najvoljenijem srpskom glumcu u knjizi govore Vojin Ćetković, Nataša Ninković, Anica Dobra, Žarko Laušević, Rade Šerbedžija, Nikola Ðuričko, Nikola Pejaković, reditelji Vida Ognjenović, Paolo Mađeli, Jagoš Marković, Aleksandar Popovski.

Udovica našeg preminulog glumca Nebojše Glogovca, Milica Glogovac, u biografiji „Glogi”, otvorila je dušu i otkrila sve detalje o velikoj ljubavi sa pokojnim umetnikom.

Svoju drugu ljubav upoznao je nakon premijere „Hadersfilda” kada mu je Milica, tadašnja novinarka, prišla kako bi ga intervjuisala.

- U meni su se mešali uzbuđenje i strahopoštovanje. Imala sam tremu, onu naivnu, dragocenu za mlade novinare. On je bio iznenađujuće pristojan i koncentrisan. Čudila sam se: "tako veliki glumac, a tako neposredan i drag” - priča Glogovčeva druga supruga i dodaje da taj njihov intervju nikada nije objavljen jer je neko greškom obrisao snimak s kamere.

Međutim, sudbina je tu umešala prste i udesila da se njih dvoje ubrzo sretnu, a potom su proradile i emocije.

- Zajednički život sa njim bio je tako zabavan! Na prvu loptu delovao je malo grublje, a kada sam ga zaista upoznala, shvatila sam koliko je meka duša - u to sam se zaljubila. Od svega je pravio poeziju. Voleo je da peva, da pušta muziku i često smo plesali po kući - govori Milica i dodaje:

- Sećam se, bila sam u drugom stanju i termin mi je već bio prošao. Stomak mi je bio toliko veliki da nismo mogli da se zagrlimo dok smo igrali. Zagrlio me je nekako sa strane i zapevao pesmu Tome Zdravkovića Sunčici, koju smo čekali: „Evo, već je jesen, a tebe još nema, sigurno si negde novog tatu srela”. Puno smo se smejali zajedno - priseća se Milica Glogovac.

Milica Glogovac je u ovoj knjizi otkrila i da je pokojni glumac bio izvanredan kuvar.

- Favorit mu je bila pastirska pita, u koju ide crno pivo. Nerviralo ga je što ne jedem meso pa ne mogu da osetim slast njegovih mesnih kulinarskih poduhvata. I uvek je spremao ogromne količine, kao da treba da nahrani četu vojske. Pravio je crveno sočivo, biftek, kobasice - priča Milica, a osim toga što je bio kuvar, ona ističe i da je uvek voleo nekoga da ugosti i počasti ga svojim specijalitetima.

Podsetimo, Nebojša je pre Milice bio oženjen Minom Glogovac.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.