MALO KO ZNA OVU STVAR O NEBOJŠI GLOGOVCU: Verovatno pojma niste imali za 1 DETALJ IZ NJEGOVOG ŽIVOTA
Nebojša Glogovac, Foto: Printscreen: Youtube/ STUDIO BULEVAR

da li ste znali?

MALO KO ZNA OVU STVAR O NEBOJŠI GLOGOVCU: Verovatno pojma niste imali za 1 DETALJ IZ NJEGOVOG ŽIVOTA

Glogovac se na filmu prvi put pojavio 1993. godine u drami "Raj Petra Zeca", gde je bio jedan od glavnih glumaca.

Objavljeno: 13:48h

Nebojša Glogovac bio je srpski filmski, televizijski i pozorišni glumac.

Tokom studiranja dobio je stipendiju od Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a svoju glumačku karijeru započeo je ulogom u predstavi Velika pljačka, u režiji Dejana Mijača. Prvu TV ulogu ostvario je 1987. godine, kada se pojavio u nekoliko epizoda serije "Bolji život".

Glogovac se na filmu prvi put pojavio 1993. godine u drami "Raj Petra Zeca", gde je bio jedan od glavnih glumaca. Nakon što je skrenuo pažnju na svoj talenat, dobio je ulogu u filmu reditelja Gorčina Stojanovića "Ubistvo s predumišljajem".

Glogovac se na filmu prvi put pojavio 1993. godine u drami 'Raj Petra Zeca'
Glogovac se na filmu prvi put pojavio 1993. godine u drami "Raj Petra Zeca"foto: Printscreen/youtube/RTS ZABAVA

Igrao je glavne uloge u ostvarenjima "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću Kengur", "Klopka", "Hadersfild", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi i Ravna gora". Višestruko je nagrađivan za uloge u pozorištu i na filmu, a izdvajaju se "Sterijina nagrada", "Car Konstantin u Nišu" i "Zlatna arena u Puli" za najbolju mušku ulogu.

Preminuo je posle kratke i teške bolesti, u Kliničkom centru Srbije u Beogradu, 9. februara 2018. godine.

Tokom pohađanja osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj”, pohađao je i Muzičku školu „Jovan Bandur”, odsek za klarinet. Nakon završetka osnovne škole, nije imao dovoljno bodova za gimnaziju, pa je upisao „Tehničku školu 23. maj” i posle pola godine prebacio se u gimnaziju. Pohađao je Gimnaziju Uroš Predić u Pančevu, takozvano usmereno obrazovanje, a nakon treće godine se opredelio za prirodni smer.

Glumac je preminuo je posle kratke i teške bolesti 9. februara 2018. godine
Glumac je preminuo je posle kratke i teške bolesti 9. februara 2018. godinefoto: Printscreen: Youtube/ STUDIO BULEVAR

Nakon srednje škole upisao je studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija predomislio se i 1990. godine je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.Asistentkinja na prijemnom ispitu za FDU, Glogovcu je bila Gorica Popović, a on je na polaganju recitovao pesmu „Vragolije”, Branka Radićevića.

Zajedno sa Glogovcem studirali su Nataša Ninković, Nela Mihailović, Daniela Kuzmanović, Danijela Ugrenović, Karolina Cimeša, Vojin Ćetković, Sergej Trifunović i Boris Pingović.Asistenti na klasi bile su Varja Đukić i Gordana Marić Tokom studiranja, imao je ulogu školskog druga Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987).

Kada je imao dvanaest godina, postao je član Dečje dramske grupe studija Radio Beograda, kod Miroslava Mike Aleksića, gde se zadržao punih šest godina i igrao u nekoliko predstava. Godine 1981. prvi put se pojavio na televiziji, gde je imao malu ulogu u televizijskoj seriji Priče iz Nepričave.

Kada je imao dvanaest godina, postao je član Dečje dramske grupe studija Radio Beograda
Kada je imao dvanaest godina, postao je član Dečje dramske grupe studija Radio Beogradafoto: Printscreen/youtube/RTS ZABAVA

Pored toga što se bavio glumom, bio je strastveni ljubitelj jahanja, pasa, bekgemona, automobila i motora, voleo je kuvanje, a u detinjstvu trenirao je rukomet. Voleo je da crta, a od studentskih dana do smrti pisao je poeziju. Bio je član Udruženja za galopski sport Srbije i Udruženja dramskih umetnika Srbije. Navijao je za Crvenu zvezdu i bio je kandidat za člana Skupštine FK Crvena zvezda na prvim neposrednim izborima 2012. godine. Zajedno sa kolegom Goranom Šušljikom osnovao je filmsku produkcijsku kuću Eye to Eye čiji prvenac je bio film Hadersfild.

Glogovac je bio zvanični promoter derbi utakmice 8. kola plej-ofa Superlige Srbije u rukometu između Partizana i Crvene Zvezde koja je odigrana u martu 2014. godine, a bila je humanitarnog karaktera, kako bi se pomoglo ugroženima od poplava u Srbiji.

Kada je imao dvanaest godina, postao je član Dečje dramske grupe studija Radio Beograda, kod Miroslava Mike Aleksića, gde se zadržao punih šest godina i igrao u nekoliko predstava. Godine 1981. prvi put se pojavio na televiziji, gde je imao malu ulogu u televizijskoj seriji Priče iz Nepričave.

Pored toga što se bavio glumom, bio je strastveni ljubitelj jahanja, pasa, bekgemona, automobila i motora, voleo je kuvanje, a u detinjstvu trenirao je rukomet.
Pored toga što se bavio glumom, bio je strastveni ljubitelj jahanja, pasa, bekgemona, automobila i motora, voleo je kuvanje, a u detinjstvu trenirao je rukomet. foto: Printscreen: Youtube/ STUDIO BULEVAR

Pored toga što se bavio glumom, bio je strastveni ljubitelj jahanja, pasa, bekgemona, automobila i motora, voleo je kuvanje, a u detinjstvu trenirao je rukomet. Voleo je da crta, a od studentskih dana do smrti pisao je poeziju.[31] Bio je član Udruženja za galopski sport Srbije i Udruženja dramskih umetnika Srbije. Navijao je za Crvenu zvezdu i bio je kandidat za člana Skupštine FK Crvena zvezda na prvim neposrednim izborima 2012. godine. Zajedno sa kolegom Goranom Šušljikom osnovao je filmsku produkcijsku kuću Eye to Eye čiji prvenac je bio film Hadersfild.

Glogovac je bio zvanični promoter derbi utakmice 8. kola plej-ofa Superlige Srbije u rukometu između Partizana i Crvene Zvezde koja je odigrana u martu 2014. godine, a bila je humanitarnog karaktera, kako bi se pomoglo ugroženima od poplava u Srbiji.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju u SR Bosni i Hercegovini od oca Milovana i majke Milene Glogovac, a sa ponosom je isticao to što je HercegovacSa porodicom se iz Trebinja preselio u Opovo, 1974. godine, a nakon godinu i po dana u Pančevo, gde je Nebojšin otac dobio službu kao prota u Uspenskoj crkvi.

Prve godine živote Nebojša je proveo u Trebinju u delu grada koji se zove Bregovi.
Prve godine živote Nebojša je proveo u Trebinju u delu grada koji se zove Bregovi. foto: Aleksandar Cile Jovanović

Prve godine živote Nebojša je proveo u Trebinju u delu grada koji se zove Bregovi. Rano detinjstvo proveo je igrajući se sa decom u dvorištu u blizini Begove kuće. Kao dete imao je želju da postane policajac, zbog milicionera Jovana Bulja, koji je bio njegov prvi idol.

Bonus video:

02:49

ESPRESO NA LICU MESTA! MAKEDONSKA LEPOTICA DOŠLA U BEOGRAD POSLE GODINA: Karolina Gočeva pomenula Tošeta Proeskog i RASTUŽILA SVE

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.