CECA BOJKOVIĆ JOJ JE PREOTELA MUŽA, TOG SKANDALA SE SVI SEĆAJU: Evo ŠTA RADI danas poznata glumica! (FOTO)
Svetlana Bojković, Foto: Printscreen Youtube, rts

ZANIMLJIVO

CECA BOJKOVIĆ JOJ JE PREOTELA MUŽA, TOG SKANDALA SE SVI SEĆAJU: Evo ŠTA RADI danas poznata glumica! (FOTO)

Uloga Ljiljane Lašić vinula ju je među zvezde

Objavljeno: 17:36h

Uloga koja joj je donela ogromnu popularnost jeste Tina u seriji “Pozorište u kući” te je tada opčinila i mnoge muškarce, a jedna od takođe najzapaženijih jeste uloga Lelice, Terminatorove (Voja Brajović) supruge, sa kojim Emilija Popadić (Svetlana Bojković) ima aferu.

Ljiljana Lašić, glumica i dramaturg, rođena je 17. decembra 1946. godine u Kragujevcu, a u Beogradu je napravila prve korake i u kući i na sceni. U braku sa Vladislavom Lašićem, scenografom, ima sina Đorđa, arhitektu, i od njega unuku Jovanu. Penziju je, posle 40 godina glume, stekla u Beogradskom dramskom pozorištu.

Prvi izbor životne profesije ove sada istaknute glumice bila je arhitektura, ali studije je prekinula kako bi upisala Fakultet dramskih umetnosti. Razlog je bio nesvakidašnji. Naime, njen suprug Vladislav Lašić bavio se scenografijom i ona je verovala da će, bude li ostala pri prvom izboru, ugroziti brak sa njim.

Bolji život
foto: RTS Printscreen

Kako bi se lakše pratili, Ljiljana je uplovila u njegov svet, a na fakultetu je bila u sjajnoj klasi, sa Petrom Božovićem i Svetlanom Bojković. Interesantno je da joj je drugarica sa klase kasnije postala televizijska suparnica i to u "Boljem životu", a "krivac" je bio njen partner iz serije Voja Brajović.

Ljiljana je i pre i posle ove uloge vredno radila, više od 40 godina bila je članica Beogradskog dramskog pozorišta. Najčešće je igrala u televizijskim serijama dok je na filmu nismo često gledali, glumila je samo u nekoliko filmskih ostvarenja. Sve je počelo od "Ima ljubavi, nema ljubavi" pa je preko "Diplomaca" došla do uloge Kristine Tine u "Pozorištu u kući".

Ljiljana Lašić
foto: youtube/printscreen

Ljiljana je bila jedna od najvećih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije, a važila je i za jednu od, kako se govorilo, najlepših žena na ovim prostorima, ali kada je pričala o svom životu, ljubavi i braku, izgled bi uvek odlazio u drugi plan.

- Pravac kretanja je birao mene. Udala sam se veoma mlada što nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti. Imam brak u kome delimo isti sistem vrednosti. I ta zajednica traje 46 godina! Dobri smo prijatelji. Znamo se od detinjstva – iz iste smo ulice. On je stariji osam godina. Učio me matematiku - prokomentarisala je svojevremeno za Politiku.

Ljiljana koja danas ima 76 godina nije često prisutna na javnoj sceni, ali su mnogi saglasni sa tim da je bila i ostala prava dama.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.