GLUMICU LJILJANU BLAGOJEVIĆ PUBLIKA NIJE POZDRAVILA OBIČNIM APLAUZOM: Otkriven je i razlog
Ljiljana Blagojević, Foto: Zorana Jevtić

ispraćena je

GLUMICU LJILJANU BLAGOJEVIĆ PUBLIKA NIJE POZDRAVILA OBIČNIM APLAUZOM: Otkriven je i razlog

Ljiljana Blagojević je u svojoj bogatoj karijeri odigrala u pozorištu više od 60 uloga i snimila preko 50 filmova s najvećim domaćim i inostranim rediteljima

Objavljeno: 20:43h

Kada se u četvrtak, nakon izvođenja predstave "Velika drama" u Narodnom pozorištu, glumica Ljiljana Blagojević poklonila publici, nije dobila običan aplauz. Naime, ova dramska umetnica je te večeri ispraćena u penziju, što je publika svojom reakcijom posebno pozdravila.

Ovoj glumici odlazak u penziju neće doneti mnogo promena, jer će nastaviti da igra u Narodnom pozorištu, ali i da snima. Trenutno radi na novoj seriji "Lako je Raletu", koja joj je prvi put u karijeri donela ulogu u komediji pred kamerom.

Ljiljana Blagojević
foto: Instagram/ljiljana_blagojevic

- Komedija mi je novi žanr, koji do sada nisam radila na televiziji, i zbog toga mi je zanimljivo da igram jer mogu da proverim sebe i svoje granice - rekla je glumica za Kurir.

Ljiljana Blagojević je u svojoj bogatoj karijeri odigrala u pozorištu više od 60 uloga i snimila preko 50 filmova s najvećim domaćim i inostranim rediteljima. Televizijsko stvaralaštvo obeležila je serijama "Doktorka na selu", "Bolji život", "Portret Ilije Pevca", "Kraj dinastije Obrenović", "Gorki plodovi" i "Miris kiše na Balkanu".

Ljiljana Blagojević
foto: Printscreen/Youtube/ Ghostshadow Shadowghost II

Fakultet dramskih umetnosti, odsek za glumu, diplomirala je sa ocenom deset u klasi profesora Milenka Maričića. Iste godine osvojila je priznanje "Mata Milošević" kao najbolji student generacije i nagradu Univerziteta umetnosti za ulogu Dolli Bell u filmu "Sjećaš li se Dolli Bell" Emira Kusturice.

Dobitnica je brojnih prestižnih nagrada, među kojima se izdvajaju Carica Teodora, Zlatna kolajna na Festivalu monodrame, Nagrada Narodnog pozorišta za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2001-02, za ulogu Vidosave u "Velikoj drami". Nagradu "Žanka Stokić" osvojila je 2012. godine, kao i priznanje "Sergej Bondarčuk" za izuzetan doprinos svetskoj kinematografiji.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.