PAŠČETE U NESVEST KAD VIDITE KOLIKI JE FRAJER OTAC VIKTORA SAVIĆA: Delio je sa njim OVU SCENU, niste ni slutili
Viktor Savič, Foto: Printscreen

KO BI REKAO

PAŠČETE U NESVEST KAD VIDITE KOLIKI JE FRAJER OTAC VIKTORA SAVIĆA: Delio je sa njim OVU SCENU, niste ni slutili

Viktor Savić je jedan od poznatijih glumaca, a malo je poznato da se i njegov otac bavi ovim poslom.

Objavljeno:

Glumac Viktor Savić ne voli previše da iznosi detalje svog privatnog života, već godinama važi za jednog od najpoželjnijih muškaraca, a njegovog oca smo gledali u nekoliko značajnih projekata.

Jedina glavna muška uloga u seiji Pet, reditelja Balše Đoga, pripala je upravo Viktorovom ocu, naturščiku Jovanu Saviću. Zanimljiv je način na koji je Jovan dobio ulogu, a pored glume on je muzičar, pevač, bluzer i jedan od osnivača benda “Zona B”.

— Pre tačno tri godine gostovao sam s nekoliko muzičara u Jutarnjem programu RTS-a povodom projekta "Stari rok majstori". Sećam se, bila je subota, rano jutro, mi smo najavljivali poslednji od tri koncerta koji je trebalo da se održi u "Zvezdara teatru". Nakon mesec i po dana, dolazi Viktor kod mene i kaže mi kako mu je reditelj Balša Đogo pokazao mobilni telefon na kojem je bila moja slika. Ja u čudu. Ne shvatam o čemu se radi, a sin mi kaže da Balša sprema neku krimi-seriju, za koju ima scenario u kojem ima dva razrađena lika. Ženski, koji je namenio Jeleni Đokić, i muški, koji bi želeo da glumim - ja! Video me je kada sam gostovao na RTS-u i odlučio da lik Bogdana Stanića Skocija poveri naturščiku - otkrio je Savić u jednom intervjuu.

Jovan Savić
foto: Nemanja Nikolić

Jovan se nikad ranije nije bavio glumom, ali je ipak jako talentovan i zadovoljan kako je izneo jedan takav zadatak.

— Snimao sam seriju godinu dana. Nisam namerno ništa gledao jer hoću da se iznenadim. Nisam znao da imam dar za glumu. Možda će ova uloga da odredi moj dalji put i buduću karijeru. Balša je izvukao nešto iz mene što nisam znao da imam. Viktoru su rekli: „Ćale ti je postavio nove standarde! Ni zbog čega se ne buni, zna uloge, celu scenu.” A ja sam prosto morao tako da bih se opustio. I u muzici vam je slično. Pošto uglavnom radim obrade, ako ne znam tekst, ne mogu da uđem u melodiju i nikome onda nisam interesantan - dodao je Jovan.

Viktor Savić, Jovan Savić
foto: Printscreen

Jovan je glumio i sa svojim sinom Viktorom, zajedno su igrali u seriji 12 reči, a tada su tumačili uloge oca i sina. Pored toga, imao je uloge i u serijama Senke nad Balkanom, Žigosani u reketu, Urgentni centar...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.