“KAD BUDEM MRTAV I BEO” VEČERAS U 23h: Kultni film kojim je Dragan Nikolić ostvario jednu od svojih životnih uloga
Foto: Promo

kurir tv

“KAD BUDEM MRTAV I BEO” VEČERAS U 23h: Kultni film kojim je Dragan Nikolić ostvario jednu od svojih životnih uloga

Večeras u 23 časa ne propustite kultni film "Kad budem mrtav i beo" na Kurir televiziji!

Objavljeno:

Jugoslovenski film iz 1967. godine pripada ostvarenjima crnog talasa. Snimljen je u crno-beloj tehnici, scenario su napisali Ljubiša Kozomara i Gordan Mihić, a režirao ga je Živojin Pavlović.

Radnja filma prati priču mladića sa socijalnog dna bez ideala i jasnog cilja, Janka Bugarskog zvanog Džimi Barka, koji pokušava da se izvuče iz svog životnog beznađa.
Džimi napušta rodni Svilajnac i posao sezonskog radnika i odlazi s devojkom u potragu za boljim životom. Njih dvoje upadaju u nevolju na jednom gradilištu pa se spletom okolnosti rastaju. Džimi zatim ide Srbijom i životari dan za danom. Ubrzo upoznaje kafansku pevačicu Dušku s kojom stupa u vezu i pokušava da započne pevačku karijeru. Nakon nekoliko manjih nastupa Džimi dobija priliku da peva u Beogradu, ali se taj nastup završio neslavno. U jednom trenutku sreće ponovo bivšu devojku i zajedno pokušavaju da ucene lokalnog direktora njenom lažnom trudnoćom da bi na kraju direktor ponižen i uvređen ubio Džimija.

Glavne uloge tumače Dragan Nikolić, Slobodan Aligrudić, Miodrag Andrić, Severin Bijelić, Dara Čalenić, Ljubomir Čipranić, Aleksandar Gavrić, Olga Jančevecka, Milan Jelić, Ljiljana Jovanović i mnogi drugi.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.