BRAT PETRA BENČINE JE FRAJER I PO! Gledamo ga svaki dan NA TV, nećete verovati KO JE U PITANJU (FOTO)
Petar Benčina, Foto: Nemanja Nikolić/Kurir

AU

BRAT PETRA BENČINE JE FRAJER I PO! Gledamo ga svaki dan NA TV, nećete verovati KO JE U PITANJU (FOTO)

Niste ni pomišlajli

Objavljeno: 21:22h

Petar Benčina domaću publiku osvojio je kao doktor Aleksa Hadži-Popović u filmu "Toma". Ipak, šira publika ne zna da on nije jedini dramski umetnik u svojoj porodici. Četiri godine stariji od njega je Igor, koga smo gledali u serijama "Crna svadba" i "Grupa".

"Petar i ja smo se još kao mali zarazili glumom. Igrali smo zajedno u pozorištu, a snimamo zajedno i film "Volja sinovljeva". Kada smo brat i ja zajedno na setu, uvek je bitan kompromis i obično uvažavamo onaj predlog čiji je bolji. Često me pitaju ko je bolji glumac — brat ili ja. Nema tu dobar i loš. Jednostavno, gluma nije trka na sto metara. Zato obično kažem da je najbolji glumac naš otac, koji u stvari i nije glumac", ispričao je za TV magazin Igor Benčina.

Priču o "najbitnijoj sporednoj stvari na svetu" osmislila je grupa scenarista: Aleksa Ršumović, Vuk Ršumović i Ognjen Janković – koji je ujedno i reditelj "Zlatnog dečka". Ulogu fudbalera, koji pokušava da odoli surovoj stvarnosti i izazovima, tumači mladi Denis Murić, a njegovog na neki način "oca" tumači Benčina.

Igor Benčina
foto: Instagram

Produkcijska kuća Fantastika film studio u saradnji sa Filmskim centrom Srbije i Telekomom Srbija stoje iza ovog originalnog filmskog projekta. Igor je snimao i nekoliko američkih filmova.

"Posebno sam uživao snimajući britansko-francusku kriminalističku seriju "Poslednji panteri" u Londonu i Srbiji. Pre toga dugo nisam radio, a onda mi se ukazala prilika za ovako veliki projekat, pored ljudi koji su nominovani za Oskara Džona Harda i Samante Morton, izjavio je Benčina svojevremeno.

Glumca ćemo gledati i u nastavku "Crne svadbe".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.