La la land možda jeste osvojio 7 globusa i ima 14 nominacija za OSKARA, ali mene je OZBILJNO smorio, a reći ću vam i zašto
Foto: Profimedia

lični stav

La la land možda jeste osvojio 7 globusa i ima 14 nominacija za OSKARA, ali mene je OZBILJNO smorio, a reći ću vam i zašto

Ne želim da budem neko ko stalno nešto neguduje i mrzi, ali prosto ima stvari koje su jače od mene!
Objavljeno: 16:07h

Režija filma je jako dobra, ali onda sledi i to "ali". Ali ima mnogo boljih i to samo ako pričamo o mjuziklima. Rob Maršal i film "Čikago" za koplje ispred La La Land-a.

Muzika je odlična, jako dobar džez, ali ima i dosta komercijalnog šareniša uz koji sam molila Boga da čujem Selin Dion i "My heart will go on", sada vam je jasno koliko me je smorilo, ali fakat muzika u mjuziklu mora da bude dobra, odlična je muzika i u Meri Popins, a sjajno primenjena u Mulen Ružu. Dakle opet se ne izdvaja ni po tome od ostalih.

foto: Profimedia

Što se tiče glume i glumaca, ok, činjenica je da sam slaba na Goslinga iz meni poznatih razloga, mislim, momak je čak naučio da svira klavir zbog ove uloge, ali ako poredimo glumu sa glumom u Les Miserables ili...ne smem ni da pomenem...u "Kosi", aj aj aj...

Ajmo dalje, priča filma je korektna, fotografija na visokom nivou, montaža besprekorna. Ipak, moram da pitam fanove ovog filma: Ozbiljno, da li ste gledali "Kosu"? Film je snimljen pre 37 godina i nije odneo 7 zlatnih globusa, bio je samo nominovan i još uvek KIDA!

Kada već pričamo o izumiranju umetnosti filma i smrti bioskopa, treba da razmislimo i o činjenici da je sve veći nedostatak originalnih ideja, da je vlast preuzela hiperprodukcija i megalomanski marketing.

foto: Printscreen

Upravo iz tog marketinga nastao je "hajp" zvani La La Land, koji da se ne lažemo zbog glupog imena kod mene ima još jednu ocenu manje.

Dakle, ako želite da gledate ovaj film u bioskopu, samo napred, ja sam istrošila neki gigabajt na kompu, ali s obzirom da je film već u "Recycle bin-u" sve je ok.

(N.A)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.