VOJA BRAJOVIĆ SAOPŠTIO POTRESNU STVAR! Nakon 47 godina je PRIZNAO ŠTA IMA
Voja Brajović, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

da li je moguće?

VOJA BRAJOVIĆ SAOPŠTIO POTRESNU STVAR! Nakon 47 godina je PRIZNAO ŠTA IMA

Voja je objasnio zbog čega je serija dobila naziv "Otpisani"

Objavljeno:

Nakon 47 godina, Voja Brajović otkrio je najveću tajnu sa snimanja "Otpisanih". Naime, glumac je izneo da su on i Dragan Nikolić za uloge Prleta i Tihog dobijali toliko mali honorar da nisu imali ni za hleb.

- Kaskaderi su zarađivali mnogo više od nas! Oni su naplaćivali po padu i najviše su zaradili, a mi smo ostali siromašni. Mislim da nikad nisam bio siromašniji nego tada. Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su rekli: "Ako nećeš ti da potpišeš, ima ko hoće za te pare". Nisam imao hleba da jedem - priča Brajović.

Zbog ogromne popularnosti serije producenti su četiri godine kasnije (1978) odlučili da snime drugu sezonu, od koje su i glumci profitirali.

- Pred početak snimanja pozvao me je reditelj Aca Đordević i rekao: "Biće para, imaćete milion dinara po epizodi!"

- Dragan i ja se nismo zadovoljili tom sumom, već smo podigli cenu na 2.300.000 dinara po epizodi. Direktor serije Mladen Todić se složio i tako smo za drugu sezonu Dragan i ja zaradili po 30 miliona dinara - priča Voja i objašnjava da je i Pavle Vuisić, koji je glumio Jocu, zbog njih dvojice dobio veći honorar.

- Saznali smo da je Pavle pristao da snima za 20 miliona. Rekli smo Mladenu Todiću da i njemu podignu cenu na 30 miliona ili ćemo se opasno naljutiti. Pristao je i tad smo počeli da radimo drugu sezonu.

1 / 4 Foto: Youtube/Otpisani

Voja je objasnio zbog čega je serija dobila naziv "Otpisani".

- Tako je nazvana zato što je u svakoj od 13 epizoda, koliko je sezona imala, trebalo da pogine po jedan od 13 glavnih likova. S obzirom na to da je serija bila izuzetno gledana, na kraju je odlučeno da neko od njih ipak preživi - priča Brajović i dodaje da je u ekipi u jednom trenutku najstariji bio Dragan Nikolić:

Gagi smo dušu vadili na snimanju jer je bio malo stariji od te naše generacije glumaca. Zezali smo ga: "Matori konj koji se švercuje uz nas", a ustvari je bio samo šest godina stariji od nas!

"Otpisani" su premijeru imali 20. oktobra 1974. godine, a RTS ih je reprizirao više od 10 puta. Pored Voje, Gage i Pavla, glavne uloge su igrali i Miki Manojlović, Aleksandar Berček, Velimir Bata Živojinović...

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.