ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Neprevaziđeni klasik koji nastavlja da oduševljava - "OD 9 DO 5"
,,Od 9 do 5", Foto: Printscreen/Youtube/David Gibson, Wikipedia

fenomenalno!

ESPRESO PREPORUKA ZA GLEDANJE: Neprevaziđeni klasik koji nastavlja da oduševljava - "OD 9 DO 5"

,,Od 9 do 5", snimljena prema istoimenom filmu, predstavlja kultni klasik sa lepršavim šarmom i fokusom na predrasude i nepravde u poslovnom svetu

Objavljeno:

Srećan petak dobri ljudi! Preživeli smo još jednu sedmicu i vreme je da se opustimo, zato je Espreso odlučio da vas počasti klasičnom serijom ,,Od 9 do 5".

U glavnim ulogama su se našli: Rita Moreno, Rejčel Denison, Valeri Kurtin, Lija Ejres, Sali Straters, Džefri Tambor, Piter Bonerz, Edvard Vinter, Džin Marš.

Od 9 do 5
foto: Wikipedia

,,Od 9 do 5", snimljena prema istoimenom filmu, predstavlja kultni klasik sa lepršavim šarmom i fokusom na predrasude i nepravde u poslovnom svetu. Film otvara priču sa domaćicom Džudi Bernli koja se nakon razvoda zapošljava u ogromnoj korporaciji. U sve tajne posla uvodi je temperamentna menadžerka Vajolet Njusted.

Od 9 do 5
foto: Printscreen/Youtube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

Ona je posebno upozorava na šovinističkog šefa Frenklina koji tokom serije neuspešno pokušava da zavede lepu Dorali Rouds. Frenklin je ,,crna tačka" oko koje se radnice okupljaju. Uzajamna mržnja prema Frenklinu devojke dovodi do mračnih maštanja.

Od 9 do 5
foto: Printscreen/Youtube/ TLFD91270

Serija, snimana između 1986. i 1988. godine, imala je tri sezone i nastavila priču koju je započeo film. Džejn Fonda je bila izvršni producent tokom prve dve sezone serije. Fonda je takođe razvila i film ,,Od 9 do 5". Naslovna pesma, koju je napisala legendarna Doli Parton, nominovana je za Oskara.

1 / 11 Foto: Printscreen/Youtube/Rotten Tomatoes Classic Trailers

Ono što je interesantno za film ,,Od 9 do 5" je činjenica da je talentovana glumica Džejn Fonda osmislila koncept kada je postala svesna svoje privilegije, s obzirom da potiče iz imućne i poznate porodice. Njen otac, Henri Fonda, je takođe bio poznati glumac.

Džejn Fonda na klimatskom protestu
Džejn Fonda na klimatskom protestufoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Džejn je, videvši nastup svoje koleginice Lili Tomlin odlučila da snimi ,,Od 9 do 5" kako bi na zabavan način prikazala izazove prosečnih ljudi i kancelarijskog posla. Glumica je nastavila sa borbom za ljudska prava i bolje klimatske uslove u godinama koje su usledile. U medijima je stekla brojne pohvale zbog svog aktivističkog duha.

Ko treba da pogleda ovu seriju?

,,Od 9 do 5" se bez sumnje preporučuje svim obožavateljima tri fenomenalne glumice- Džejn Fonde, Lili Tomlin i Doli Parton, kao i njihovih naslednika. Serija će vas oduševiti svojom spontanošću i prirodnom harizmom. Ne propustite ovaj neprevaziđeni klasik!

Bonus video:

02:32

Kurir dnevni horoskop za 09.9.2022.

(Espreso/Ana Klikovac)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.