UPALI U KUĆU I PRIVELI GA! Policija i vatrogasci odveli POZNATOG HRVATA!
Foto: Printscreen

otkriveno

UPALI U KUĆU I PRIVELI GA! Policija i vatrogasci odveli POZNATOG HRVATA!

Pesnikinja Dorta Jagić je svoj post napisala kao pokušaj javnog apela za pomoć piscu Predragu Raosu, nakon što joj se javila prijateljica s Hvara, prenosi „Jutarnji list“

Objavljeno:

Poznati hrvatski književnik Predrag Raos, odveden je pre 2 dana iz svoje kuće na Hvaru uz pratnju policije, vatrogasaca i socijalne službe, napisala je na Fejsbuku pesnikinja Dorta Jagić.

Pesnikinja Dorta Jagić je svoj post napisala kao pokušaj javnog apela za pomoć piscu Predragu Raosu, nakon što joj se javila prijateljica s Hvara, prenosi „Jutarnji list“.

„Naime, alarmirala me je da je Raosa neko nepoznat prijavio i provalili su mu u kuću socijalna služba, vatrogasci i policajci i odvukli nekuda – gde? Na nosilima i pokrivenoga plahtom. Izgleda da su mu oduzeli mobilni, jer se ne javlja na telefon. Niko nema pravo to činiti, jer je on izabrao takav život. Pa i ako sistem na to gleda kao na „neuračunljivost“, koja mu, moguće, kao proglas i pečat preti“.

Ona je dodala da je Raos čudak, ali veliki književnik.

Predrag
foto: Printscreen

"Neki ga mrze, neki baš suprotno, ali sredine nema. Veliki književnik itd. Ali to sad nije važno; Raos je prvo čovek, i uprkos fizičkim boljkama i ekscentričnostima, potpuno pri zdravoj pameti. Čula sam da se zadnjih godina potpuno povukao u kuću na Hvaru i nije izlazio. Prijateljica mu je donosila hranu. Na neki način, pustinjak, ali dobrovoljni", napisala je književnica Dorta Jagić, na svojim društvenim mrežama, o svom kolegi.

Kontroverzni pisac Predrag Raos rođen je 1951. u Zagrebu. Diplomirani je inženjer hemije, ali nije se nikada profesionalno bavio strukom. Objavljuje priče, feljtone, radiodrame, pesme, polemike, stripove... Preveo je oko dvesto knjiga s engleskog, francuskog i nemačkog jezika.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.