UPOZORENJE! STIŽE NAM OZLOGLAŠENI RETROGRADNI MERKUR: Na ovaj DATUM doživećemo NAJJAČI UDAR DO SAD
Ilustracija, Foto: profimedia

mračan period

UPOZORENJE! STIŽE NAM OZLOGLAŠENI RETROGRADNI MERKUR: Na ovaj DATUM doživećemo NAJJAČI UDAR DO SAD

Budite spremni!

Objavljeno:

Retrogradni Merkur kreće ponovo od 10. septembra i suočava nas sa raznim preprekama i izazovima. Već sada možemo osetiti njegov uticaj, jer u predretrogradnoj fazi, između 22. avgusta i 9. septembra, može se poigrati vašim umom i pokrenuti događaje iz prošlosti kojima se treba baviti.

Retrogradni Merkur se javlja u proseku tri do četiri puta godišnje. Stvarni retrogradni period traje samo oko tri nedelje, ali periodi senke često mogu doneti dodatne izazove. Periodi senke su oni pre i posle retrogradnog Merkura i traju ukupno oko četiri nedelje. Ove dve faze nas podstiču da obratimo pažnju na odluke koje donosimo i da budemo svesniji sadašnjeg trenutka. Ovo je period kada je dobro odvojiti više vremena za razmišljanje i samorefleksiju.

Razmišljanje, Zabrinutost, Zamišljenost, Žena, Poslovna žena
foto: Profimedia

U periodu pred retrogradni Merkur, moguće je da ćemo biti pomalo usporeni. Posebno će se usporiti naša komunikacija i sposobnost razmišljanja. Moguće je da će stavri koje su se razvijale sada naglo zastati. Ili, da će ono što je nekada bilo lako sada predstavljati izazov. Osećanja će biti impulsivna, moguća je frustracija. Ako stvari idu dobro na poslu ili u našem ličnom životu, a onda odjednom prestanu da napreduju, to nas može ispuniti osećanjem bespomoćnosti.

Tokom ovog vremena, čak možemo da osetimo i frustraciju. Ako stvari idu dobro na poslu ili u našem ličnom životu, a onda odjednom izgleda da su prestale da napreduju, to nas može ispuniti osećanjem bespomoćnosti.

Zato je važno da se u ovim danima izolujete, zastanete, osamite se. Pronađite priliku da se zasutavite i odvojite vreme za sebe, za arazmišljanje o svojim osećanjima, odlukama i postuocima.

retrogradni merkur
foto: Profimedia

Možda steknemo bolji uvid u svoje živote i saznamo šta još treba da uradimo pre nego što krenemo dalje. Možda čak shvatimo da pravac koji nam je suđeno nije pravi za nas i krenemo drugim putem.

Periodi koji prethode retrogradnom Merkuru su odlično vreme da se vratimo na nešto što smo možda propustili ili izostavili u prošlosti. Tako ovo nikako nije dobro vreme za novi početak, stvari iz prošlosti lako možemo da ispravimo. Postoji šansa da poboljšate postojeće odnose, posvetite se samorefleksiji, pronalaženju lekcija iz prošlosti i vratite se sebi.

Kada je retrogradni Merkur u senci, dobro je da zastanete, udahnete i razmislite o svojim odlukama. Slušajte sebe i svoju intuiciju, pratite svoja osećanja i razmazite se dodatnim odmorom.

Pokažite sebi ljubav, postupajte nežno prema sebi, udovoljite svom biću. Nemojte sebe previše kritikovati u ovim danima. I ne zaboravite. i kada su oblaci sivi, zraci Sunca se ponovo moraju pojaviti. Sve će biti u redu!

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.