GAGI JOVANOVIĆ ZAVRŠIO NA SUDU! Evo ko ga je TUŽIO I ZABIO NOŽ U LEĐA (FOTO)
Glumac Dragan Gagi Jovanović, Foto: Print Screen Youtube

bili su prijatelji

GAGI JOVANOVIĆ ZAVRŠIO NA SUDU! Evo ko ga je TUŽIO I ZABIO NOŽ U LEĐA (FOTO)

Najpopularnija narodna pesma u Srbiji završila pred sudijom

Objavljeno: 15:13h

Da podetimo, ovaj nemili čin, rat između dva glumca desio se prošle godine. Glumac Nebojša Ljubišić tvrdi da je kompletan autor muzike i dela teksta pesme "Ružo Rumena", a ne njegov kolega Dragan Jovanović, kako je zavedeno u Sokoju.

Naime, glumac Nebojša Ljubišić tužio je svog kolegu i klasića, čuvenog Drakčeta, da mu je ukrao, odnosno, Nebojša osporava da je Dragan Gagi Jovanović kompletan autor čuvene "Ružo rumena".

Iz Sokoja - Organizacije muzičkih autora Srbije, potvrdili su da je kao autor muzike i teksta velikog hita upisan samo Gagi Jovanović. Međutim stigao im je dopis od Ljubišićevog advokata Nenada Rudovića, u kome on osporava Gagiju kompletno autorstvo nad muzikom i delom nad tekstom.

Dragan Gagi Jovanović
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Jovanoviću su zato blokirane isplate tantijema (godišnje nadoknade za autorska prava, op. aut.), a njegov kolega sudu je trebao da dokaže da je autor pesme.

Nije na odmet znati da slični procesi u svetu traju i po nekoliko godina, a tantijeme, čak i na malom tržištu kao što je Srbija, mogu da iznose i po nekoliko hiljada evra.

- Za sada na ovu temu neću davati nikave izjave - kratko je rekao Ljubišić i potvrdio ova saznanja, a glumčev advokat je objasnio da će oni ovaj spor najverovatnije rešiti između sebe.

- Ne bih komentarisao ceo slučaj. Za mene je to tužna priča. Bili smo drugari, ali vremenom se ljudi menjaju... - poručio je Jovanović.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media