MERIMU NJEGOMIR NIJE UBIO RAK, OTKRIVENA PRAVA ISTINA!
Foto: Youtube

jeste li znali?

MERIMU NJEGOMIR NIJE UBIO RAK, OTKRIVENA PRAVA ISTINA!

Dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima

Objavljeno: 14:40h

Merima Njegomir bila je srpska pevačica narodne muzike, sa statusom istaknutog estradnog umetnika. Dobitnica je velikog broja priznanja, među kojima su: Vukova nagrada za doprinos srpskoj kulturi (jedina od pevača narodne muzike), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice i Zlatni mikrofon Radio Beograda, kao i preko dvadeset nagrada na brojnim muzičkim festivalima.

Merima Njegomir je rođena kao Merima Kurtiš u naselju Kalvariji u Zemunu. Njen otac Adem, turskog porekla iz Ohrida, bio je usvojen kao dete. Majka Fatima rodom je iz Bijeljine. Roditelji su joj se razveli kad je završila osnovnu školu. Zbog razvoda roditelja propušta upisni rok u Zemunsku gimnaziju, te upisuje Turističku školu na Novom Beogradu. Nakon srednje škole, završila je srednju muzičku školu „Kosta Manojlović” u Zemunu, odsek za solo pevanje u klasi Milice Popović i Višu turističku školu u Beogradu.Pred mikrofon je prvi put stala slučajno, pevajući nekoliko pesama za svoje društvo u pratnji orkestra „Citadela”, a od 1972. godine počinje da nastupa sa ovim orkestrom. Dok je pevala u restoranu „Romanitar” primetio ju je Svetomir Šešić — Šele i pozvao da snimi probne snimke za Radio Beograd, od kojih pesme „Idem putem, pesma se ori” i „Bisenija” ostaju kao trajni snimci Radio Beograda. U komisiji koja ju je primila u Radio Beograd, bio je Cune Gojković.

1 / 6 Foto: Pritnscreen RTV Pink

Umrla je 20. novembra 2021. godine, a iako se prvo govorilo da je umrla od raka pankreasa, nju je zapravo ubila sepsa.

- Pet meseci lečena pogrešna dijagnoza. Lečili su je od heliko bakterije, koju nije imala dok ju je jeo karcinom. Samoinicijativno je otisla 30.08 kod lekara gde joj je ustanovljen rak. Umrla je od sepse, nije dva dana dobila antibiotike jer su čekali antibiogram - otkrio je danas na pomenu izvor blizak pokojnoj pevačici.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.